Nogomet

Novi poraz juniora Čelika na Kamberovića polju u Premijer Omladinskoj ligi BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Novi poraz juniora Čelika na Kamberovića polju u Premijer Omladinskoj ligi BiH  – Uokviru 22.kola Premijer omladinske nogometne lige BiH, sezona 2018/2019, juniori NK Čelik bili su danas, 05.maja 2019.godine, domaćini ekipi FK Slavija iz Istočnog Sarajeva. Pobjedu u ovom meču ostvarila je juniorska ekipa Slavije, koja se nalazi na pretposljednjem mjestu tabele, dok su juniori Čelika posljednji na tabeli.

Rezultat:

JUNIORI U-19

Čelik – Slavija 0:2 (0:2)

Strijelci za Slaviju: Dejan Jolović u 13′ i Dejan Bjeloš u 17.minuti.

Sastav juniora NK Čelik:

Hanan Sejmen, Mateo Puđa (od 80.Ismet Gračić), Maid Horić, Haris Kulovac, Tarik Isaković, Harun Ibraković, Dženan Smajić, Selim Žuna (cap), Hasan Husejnović (od 86.Samid Smriko), Evhad Vardo (od 75.Asim Čolaković), Dino Hinović. Na klupi su još bili: Mustafa Ganibegović (golman), Samed Buro, Eldar Čančar;  (Glavni trener Oliver Vujica, predstavnik kluba Ivo Jelović).

Utakmica je odigrana na „B“ terenu Kamberovića polja sa plastičnom podlogom u Zenici u prisustvu oko 50 gledalaca, po oblačnom i prohladnom vremenu (+12*C).

Glavni sudija bio je Haris Kaljanac (Sarajevo), pomoćnici A1 Alen Beganović (Ilijaš), A2 Mirza Demir (Kakanj), delegat Franjo Grganović (Novi Travnik).

Gosti postižu golove u 13. i 17.minuti preko Dejana Jolovića i Dejana Bjeloša za vođstvo od 0:2 iz lijepih akcija i nekoncentrisane odbrane domaćih nogometaša. Ispostavilo se da je to i konačan rezultat ovog meča.

– Na terenu za vrijeme igre nije bilo incidenata kao i na tribinama gdje su bili domaći gledaoci. Gostujuća ekipa i službene osobe dočekane i ispraćene na fer i korektan način do zaključivanja zapisnika utakmice.-, kaže se u dijelu službenog zapisnika sa utakmice.

Juniori Čelika u 22 odigrana kola su zabilježili tri pobjede, tri remija i 16 poraza, devet bodova (- 3 boda), zadnje mjesto na tabeli.  U narednom 23.kolu juniori Čelika gostuju kod ekipe FK Sarajevo.

Tekst i foto galerija E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno