Nogomet

Novi poraz Čelika: Sloboda slavila 3:0

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Novi poraz Čelika: Sloboda slavila 3:0 – Danas je na Tušnju odigran posljednji meč 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem je Sloboda bez većih poteškoća savladala Čelik rezultatom 3:0.

Već u 4. minuti dosuđen je jedanaesterac za domaći tim, a siguran realizator najstrožije kazne bio je Sulejman Krpić. Sloboda je od starta utakmice uspostavila terensku inicijativu i šanse pred golom Čelika su se redale kao na traci.

U 12. minuti stopostotna šansa za Slobodu. Nakon ubacivanja Krpića i velike konfuzije u odbrani Čelika, lopta je stigla do Todorovića koji je propustio veliku priliku a gosti su se nekako uspjeli spasiti i izbiti loptu gotovo sa gol linije. U 32. minuti je Smajić šutirao pored gola, a onda je četiri minute kasnije Ordagić pogodio prečku.

Igrao se 41. minut kada je viđen jedan nestvaran promašaj. Grahovac je izašao sam pred golmana Karajbića, koji je ranije zamijenio povrijeđenog Markovića, nesebično ostavio loptu za Todorovića koji je promašio prazan gol i razbjesnio trenera Petrovića. U prvoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela, Sloboda je konačno stigla do drugog gola i to zahvaljujući autogolu Aldina Šišića.

I u drugom poluvremenu slična slika na terenu. Sloboda je stvarala prilike, a u 64. minuti je Mehmedagić pogodio stativu. Čelik je bio bezopasan, a u 75. minuti je primio i treći gol. Ponovo je dosuđen jedanaesterac, a ovoga puta je precizan bio Osmanagić.

Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao, Sloboda je upisala očekivanu pobjedu dok je za Čelik ovo bio već 13. poraz u sezoni.

Premijer liga BiH, 17. kolo:
Sloboda – Čelik 3:0 (Krpić 4’, Šišić 45+1’, Osmanagić 75’)

SLOBODA: Hadžić, Todorović, Krpić, Ordagić, Grahovac, Lazevski, Beganović, Mehmedagić, Ćulum, Smajić, Ignjatović
ČELIK: Marković, Udovičić, Jurković, Duvnjak, Popović, Kadrić, Mehić, Šabanović, Šišić, Mahmutović, Duraković

sportzdk.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno