Posuđeno

Novi napadi pasa lutalica zabilježeni u Crkvicama i kod Čeličnog solitera

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Novi napadi pasa lutalica zabilježeni u Crkvicama i kod Čeličnog solitera – Poštovana redakcijo Zenicablog portala, doživio sam napad pasa lutalica u naselju Crkvice, srećom bez ozbiljnih posljedica, a zahvaljujući i nesebičnoj pomoći dvojice prolaznika, kojima se ovim putem javno zahvaljujem. To je treći napad pasa lutalica koji sam doživio u istom naselju, prva dva nešto bezopasnija, dok je posljednji u nizu bio vrlo opasan, barem po mom doživljaju, a i prema reakcijama prolaznika.

Od tog dana prisiljeni smo zaobilaziti put kojim idemo na posao i nazad, u strahu od ponavljanja napada. Istog dana sličnu situaciju doživjela je i porodica s malim djetetom na istom mjestu. Ovim putem apelujem na Gradsku upravu, te odgovorne osobe koje su trenutno uključene u akciju sklanjanja pasa lutalica s ulica Zenice, da hitno pristupe uklanjanju pasa u navedenom naselju, jer je samo pitanje dana ili sata kad će se desiti situacija u kojoj će biti ugroženo nečije zdravlje ili život.

Radi se o naselju Crkvice, od kružnog toka kod Binga prema Kantonalnoj bolnici prvo skretanje desno, naselje Crkvice do Babine rijeke i Babina rijeka. Napominjem da se tu nalazi Dom za nezbrinutu djecu, Dnevni centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama, veliki park u Babinoj rijeci gdje svakodnevno boravi ogroman broj djece i starih osoba, Dom za stara lica itd. Ovaj apel upućujem s najboljim namjerama prevencije neželjenih događaja s eventualnim tragičnim posljedicama.

E.S.

SLJEDEĆU INFORMACIJU O NAPADU U DRUGOM DIJELU GRADA ZENICA PRENOSIMO SA STRANICE STOP UGRIZU, a nosi datum 23./24. januar –

Danas  napao i ujeo pas dok sam hodao, kod Čeličnog solitera.. Sva sreća nije toliko kobno bilo..

Pošto Šapa kaže da psi ne napadaju bez razloga.. pretpostavljam da je pas sam zaključio da nisam dobar čovjek pa me napao.

-Nikad nisam bio nekulturan, ali ovim putem j????? sve po spisku onima koji hvataju i kriju pse po Zenici, da ih nadležne službe ne bi odvele u azil.

J????? po spisku onima koji kažu da pas neće napasti, osim ako nije isprovociran. Jutros me ujede na pravdi Boga, samo sam prolazio.

Neka koja ga je tu hranila je zbrisala brzinom svjetlosti. Izgleda da takvi ne pomažu ljudima, nego samo životinjama, pa čak i agresivnim.”

( Svi objavljeni tekstovi, riječi, misli i stavovi, u rubrici PRIČE ŽRTAVA … , pripadaju isključivo autorima koji ih objave na ‘zidu’ Udruge “Stop ugrizu” putem društvene mreže Facebook ili su poslani e-mailom na našu adresu [email protected] i kao takvi ne predstavljaju stavove Udruge “Stop ugrizu”)

Podjelite sa nama Vaš slučaj ili slučaj iz susjedstva, lošeg iskustva u susretu sa psima – lutalicama i problemima vezanim uz njih, da na ovaj način pokušamo utjecati na savjest odgovornih tj. neodgovornost onih koji imaju zakonsku obavezu da nam pomognu u rješavanju ovog društvenog problema, sa nadom da će u što skorije vrijeme Udruga “Stop ugrizu” izgubiti smisao postojanja, kao ovakva.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno