Info

Novi mostovi prijateljstva: Delegacija zeničke škole u posjeti Turskoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH pomogla je da se uspostavi novo prijateljstvo.

Poslije nekoliko mjeseci razgovora i priprema delegacija JU Mješovite srednje industrijske škole iz Zenice stigla je jutros u Republiku Tursku u grad Söke (regija Aydin), gdje će biti gosti srednje škole Doğa Koleji.

Između dvije škole će biti potpisan sporazum o bratimljenju i saradnji. U maju 2024. godine će delegacija škole Doğa Koleji doći u BiH i Zenicu i biće gost mješovite srednje industrijske stručne škole.

Na čelu delegacije JU Mješovite srednje industrijske škole je agilni i veoma sposobni direktor Selvedin Botić koji će zajedno sa nastavnicima i učenicima škole sigurno biti dobro dočekan od domaćina tj. direktora škole Doğuş Polat i njegovih saradnika.

U delegaciji iz Zenice je i predstavnik Mostova Prijateljstva BiH Emina Klobodanović koja odlično govori turski jezik i koja će pomoći u komunikaciji između prijatelja.

Sretni smo što je ova saradnja uspostavljena i što će 17 članova delegacije JU Mješovite srednje industrijske stručne škole provesti pet nezaboravnih dana u Republici Turskoj, regijama Izmir i Aydin.
Hvala na podršci i pomoći u uspostavljanju saradnje prijateljima Adem Gümüşsu i Doğuş Polat.

Saradnja će se nastaviti uzvratnom posjetom i budućim zajedničkim projektima.

Idemo dalje ako Bog da zajedno.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiHStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno