Ostali sportovi

Novi bodovi u Europa Cupu za Elvedinu Muzaferiju nakon spusta u Crans-Montani

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija, članica zeničkog ski kluba  ZE-2010, danas je nastupila na utrci spusta Europa Cupa u švicarskoj Crans-Montani i zauzela je 24. mjesto, što joj donosi novih sedam bodova. Muzaferija je utrku završila s vremenom 1:20.05 i tri sekunde i 56 stotih dijelova sekunde zaostatka u odnosu na pobjednicu Rosinu Schneenerger.

Naša skijašica sada ima 17 bodova u ukupnom poretku Europa Cupa. Muzaferija je ove sezone u Europa Cupu sakupila 14 bodova u spustu. Prvih sedam u ovoj disciplini ove sezone osvojila je prije devet dana na spustu u italijanskoj Pili, a tri je osvojila na utrci superveleslaloma u švicarskom St. Moritzu 10. decembra prošle godine.

Nakon osvojenih bodova u Svjetskom kupu, bodova u Europa Cupu i sjajnih nastupa na FIS takmičenjima Muzaferiju očekuje novi izazov. Narednog vikenda u Crans-Montani voze se dva spusta u sklopu Svjetskog kupa i Muzaferiju očekuje novi nastup s najboljim skijašicama svijeta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno