Zabava

Novi album Mučeničke Grupe (Hip-Hop duo iz Zenice)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Novi album Mučeničke Grupe (Hip-Hop duo iz Zenice)- MG – Rad na visini 2: Novi album zeničkih rap legendi

Mučenička Grupa, jedan od najstarijih i najpoznatijih rap sastava u Bosni i Hercegovini, objavila je danas svoj novi album pod nazivom “Rad na visini 2”. Album je nastavak njihovog uspješnog projekta iz 2009. godine, koji je obilježio njihov povratak na scenu nakon duže pauze.

Somer (Mersad Muhović) Cove (Vedran Jakupanec) su na bh hip-hop sceni prisutni još od 2001. godine. Sarađivali su sa mnogim izvođačima, kao što su Edo Maajka, Frenkie, Kontra, Magellano, Smoke Mardeljano, Sajfer, Billain, i mnogi drugi.

Iza sebe imaju nekoliko albuma i dva zajednička projekta sa zeničkom rap grupom MSLT i producentom Komedii-jem, pod imenom “Enigmatrikz”. Njihove pjesme su postale himne za mnoge ljubitelje rap muzike u BiH i regionu, a njihov stil je karakterističan po mračnim i realnim pričama iz zeničkih ulica.

Na novom albumu, MG su okupili impresivnu listu gostiju, među kojima su neka od najvećih imena domaće rap scene. Tako se na albumu mogu čuti Hamza iz FMJAM-a/Disciplinske Komisije, Adis i Almir iz Dubioza Kolektiva, Smajla (SMA) iz Imperije, Zlatan Karić, koji se pojavljuje na četiri pjesme, MSLT (Enigmatrikz), Sove, Nodi (NewEra) i drugi. Album sadrži 16 pjesama, koje pokrivaju različite teme i stilove, od klasičnog boom bap zvuka do modernijih elemenata.

Jedan od producenata albuma je i Shporky, na čijem su albumu nedavno gostovali sa pjesmom “ASMR“, pod izdavačkom etiketom TDKM iz Zagreba.

Album “RNV2” je aranžiran, miksan i masteriran pod producentskom palicom Darka Majersky – Mayera (Sove) i Mira Vladića. Izdavač albuma je Kaseta Digital, nezavisna muzička platforma koja okuplja brojne rap izvođače iz BiH i regiona.

Album “Rad na visini 2” je dostupan za slušanje na YouTube kanalu Mučeničke Grupe, a uskoro i na svim ostalim streaming servisima. Također, možete ih pratiti na njihovim društvenim mrežama, gdje možete saznati više o njihovom radu i planovima:

Instagram ► https://www.instagram.com/mucenicka_grupa
Facebook ► https://www.facebook.com/mucenicka.grupa



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno