Košarka

Nove pobjede pionira i predpionira OKK Abeceda

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nove pobjede pionira i predpionira OKK Abeceda – Uokviru 3.kola Lige mladih ZDK  u Zenici su igrale predpionirske selekcije OKK Abeceda i KK Winner iz Zenici. Pioniri OKK Abeceda, trenera Harisa Milaka, ex juniorskog reprezentativca BiH i pomoćnog trenera Vedrana Kulačića gostovali su u Žepču. Obje selekcije OKK Abeceda ostvarile su uvjerljive pobjede.

Rezultati:

Predpioniri, KK Winner – OKK Abeceda 27:46;

Pioniri, KK Žepče – OKK Abeceda 33:58;

fotka-1-izvjestajPredpionirska utakmica odigrana je u sali OŠ „Meša Selimović“ u Zenici. Nominalni domaćin bila je ekipa KK Winner. U predpionirskoj utakmici Winner-Abeceda u prvom poluvremenu viđena je dosta izjednačena utakmica, a onda su dječaci Harisa Milaka u 2.poluvremenu „dodali gas“ i ostvarili sigurnu i uvjerljivu pobjedu. Svi dječaci su dobili priliku da zaigraju.

Kod predpionira najbolji strijelci: Danin Nuhanović 18, Faruk Karalić 12 i Edin Kubat 10 poena.

Pobjeda pionira OKK Abeceda, treća u nizu, ostvarena je na gostovanju u Žepču i nijednog trenutka nije dolazila u pitanje, kažu u OKK Abeceda. Svi igrači su dobili priliku da nastupe. Najefikasniji kod Abecede: Dino Muharemović 18, Zinedin Mulić 17 i kapiten Ajdin Spahić 12 poena.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno