Košarka

Nove pobjede KK Kengur

Pionirke KK Kengur
Pionirke KK Kengur
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U okviru 2. kola Lige mladih ZDK danas su u sali O.Š. “Musa Ćazim Ćatić” tri selekcije košarkaškog kluba Kengur igrale svoje domaće utakmice.

Prvi na parket su izašli juniori koji su igrali sa vršnjacima iz KK Orlovik. Domaći košarkaši su ostvarili prvu pobjedu u novoj sezoni slavivši rezultatom 62-51. Najefisaniji igrači u ekipi Kengura su bili Nakić Amir sa 14, Draganović Harun sa 12 i Kolak Dario sa 10 poena, dok je kod ekipe Orlovika bolji od ostalih bio Pehlivanović sa 19 poena.

Pioniri Kengura su ugostili ekipu KK ABC iz Matuzići gdje se od samog početka vidjela razlika u kvalitetu i na kraju su slavili visoku pobjedu od 81 poenom razlike. Konačan rezultat je glasio 89-8. Vrijedi istaći da su se svi igrači Kengura upisali u strijelce, veoma dobru partiju su pružili Cvitanović Teo sa 35, Gagulić Ahmed sa 14 i Vidović Valentin sa 12 poena.

U posljednjoj utakmici dana pionirke Kengura su odmjerile snage sa ekipom KK Nets i uz puno volje,želje i zalaganja stigle do nove ubjedljive pobjede rezultatom 49-12. Mlade košarkašice Kengura su do pobjede vodile Husejnović Lamija i Isaković Amna sa po 10 poena , te Bašić Suana sa 9 poena, dok je u ekipi Nets-a dobru partiju pružila Selimović sa 6 poena.

Rezultati :

Juniori : KK Kengur – KK Orlovik 62 : 51
Pioniri : KK Kengur – KK ABC 89 : 8
Pionirke : KK Kengur – KK Nets 49 : 12

Jasmin Efendić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno