Košarka

Nove pobjede Kengura

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon kraće pauze nastavljeno je prvenstvo lige mladih ZDK. Košarkaši Kengura su u okviru 11. kola (23.01.2014 – petak) ugostili ekipu OKK Abeceda. Igrane su utakmice u tri uzrasne kategorije i to: predpionira, pionira i kadeta.

Maksimalan učinak od tri pobjede su ostvarili Kenguri koji su došli do veoma važnih i zasluženih pobjeda. Prvi na parket su izašli najmlađi članovi (predpioniri) gdje je Kengur od samog početka imao prednost i na kraju zasluženo i ubjedljivo slavio rezultatom 45 : 17. Zanimljivu i do kraja neizvjesnu utakmicu su odigrali pioniri Kengura i Abecede. Ovo je ujedno bio i derbi kola jer su obe ekipe u dosadašnjem dijelu prvenstva bile bez poraza. Kengur je i u ovoj utakmici slavio rezultatom 54 : 50 i tako ostao na samom vrhu tabele zadržavši maksimalan učinak ostvarivši sve pobjede.

Kadetska utakmica je donjela apsolutnu dominaciju igrača Kengura koji su od samog početka nametnuli odličan ritam igre. Uz agresivnu odbranu i brzu tranziciju kroz kontranapad domaćini su slavili visoku pobjedu 74 : 31.
Pored prvenstvenih utakmica Kengur je igrao i prijateljske utakmice sa sportsim prijateljima iz Viteza. Također su igrane tri utakmice juniora, kadeta i mini basketa. Iako rezultat nije dolazio u prvi plan već takmičarsko druženje treba reći da je Kengur ostvario maksimalan učinak od tri pobjede.
Rezultati 11. kola:
Predpioniri: KK Kengur- OKK Abeceda 45: 17
Pioniri: KK Kengur- OKK Abeceda 54: 50
Kadeti: KK Kengur- OKK Abeceda 74: 31

Prijateljske utakmice :
Mini basket: KK Kengur- HOKK Vitez 49: 19
Kadeti: KK Kengur- HOKK Vitez 83: 64
Juniori: KK Kengur- HOKK Vitez 67: 65

Jasmin Efendić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno