Info

Nove obaveze za bh. televizije

Regulatorna agencija za komunikacije (Agencija) usvojila je Instrukciju o načinu izvještavanja o udjelu evropskih djela, evropskih djela nezavisnih producenata i bosanskohercegovačkih djela u programskim sadržajima. Instrukcijom se daje uputstvo o načinu i formi iskazivanja podataka i rokovima izvještavanja korisnika dozvola za televizijsko emitovanje u svrhu realizacije obaveza koje su propisane Pravilom 55/2011 o pružanju audiovizuelnih medijskih usluga.

U skladu s navednim, svi korisnici dozvola za televizijsko emitovanje dužni su od 1. januara 2015. godine voditi elektronsku evidenciju o udjelu evropskih djela, evropskih djela nezavisnih producenata i bosanskohercegovačkih djela u svojim programskim sadržajima, na način i u formi propisanoj Obrascem L-31 koji čini sastavni dio Instrukcije.

Korisnici dozvola su dužni preuzeti Obrazac L-31 sa web stranice Agencije, te ga popunjavati u elektronskoj formi dnevnim unosom podataka, kontinuirano za cijelu kalendarsku godinu. Obrazac sa unešenim podacima potrebno je dostavljati Agenciji prema dinamici propisanoj Instrukcijom.

Ova obaveza se ne odnosi na tematske kanale, uključujući i kanale za teletrgovinu i samopromociju, a korisnici dozvola čije su usluge isključivo lokalnog karaktera dužni su Agenciji podnijeti zahtjev za izuzeće od obaveza propisanih ovom instrukcijom najkasnije do 31. decembra 2014. godine.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem