Info

Novalić: Zenica se protivila gradnji autoputa na mjestu gdje je prvobitno planiran

Federalni premijer Fadil Novalić kazao je danas da izgradnja autoputa kroz velike sredine nosi sa sobom određene probleme što se pokazalo i na primjeru Zeničke zaobilaznice.

Novalić je, na konferenciji za novinare u Sarajevu nakon sjednice Federalne vlade, podsjetio da se Zenica prije više od deset godina oštro protivila prolasku autoputa tamo gdje je to bilo prvobitno predviđeno, gotovo jednako kao po predratnom projektu, kroz grad Zenicu, sadašnjim putem M17.

To je, po njegovim riječima, bila optimalna, najjeftinija varijanta i bilo je rezervisano zemljište. Projektanti su pod tim pritiskom Zenice izmjestili autoput na područje gdje je tlo nestabilno, iznad grada Zenice.

“Radi se o nestabilnom zemljištu i očigledno je to bila, u stručnom smislu, pogrešna odluka prije deset, odnodno 12 godina. Danas se moramo nositi sa tim, stabilizirati taj put i po meni, prije je bila greška preuranjeno otvaranje te dionice, dakle prije nego što je sve uređeno, da se sva klizišta stabiliziraju da bi Ministarstvo prostornog uređenja moglo izdati upotrebnu dozvolu i svi drugi organi koji to prate”, kazao je Novalić, odgovarajući na novinarsko pitanje.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: