Nogomet

Nova visoka pobjeda nogometašica Čelika na Kamberovića polju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nova visoka pobjeda nogometašica Čelika na Kamberovića polju – Prva ženska nogometna liga FBiH – 6.kolo ŽNK Čelik – ŽNK Sloboda 6:0;

Uokviru 6.kola u Prvoj ženskoj nogometnoj ligi Federacije BiH, sezona 2021/2022, nogometašice Čelika bile su domaćini ekipi ŽNK Sloboda iz Siminog Hana kod Tuzle.

Utakmica je odigrana danas, 03.10.2021.godine, na „A“ terenu Kamberovića polja po sunčanom vremenu (+25*C). Završeno je visokom pobjedom domaćih nogometašica Čelika.

Rezultat: ŽNK Čelik – ŽNK Sloboda 6:0 (3:0);

Strijelci za ŽNK Čelik: Sumeja Bektaš (2x) u 22′ i 81′, Medina Tuka (2x) u 25′ i 54′, Svjetlana Crnjak u 28′ i Ajna Spahić u 73′ iz jedanaesterca.

Glavni sudija bila Almasa Hodžić (Breza), pomoćnice A1 Azra Dilberović (Ilijaš), A2 Ajla Omerbašić (Ilidža), delegat Naida Halilović (Zavidovići).

Sastav ekipe Čelika:  

Arnela Begić, Neđmina Gazibara, Aida Šeper, Ilma Durmo (od 71′ Amila Dizdarević), Sumeja Bektaš (cap), Svjetlana Crnjak, Ajna Spahić (od 76′ Džejla Delić), Merjem Zahirović, Medina Tuka, Džejlana Babić, Anesa Nezić. Još na klupi: Aida Salkić; (Glavni trener Džana Đordić, predstavnik kluba Safeta Kavaz);

 

Nogometašice Čelika zabilježile su četvrtu pobjedu u ovom prvenstvu i danas su visoko porazile ekipu ŽNK iz Siminog Hana kod Tuzle sa 6:0. Po tri gola postigle su u svakom poluvremenu. Dvostruki strijelci za Čelik su bile, kapiten Sumeja Bektaš i Medina Tuka, a po jedan gol su postigle Svjetlana Crnjak i Ajna Spahić iz jedanaesterca.

Nastavljen je trend visokih pobjeda Zeničanki, do sada su zabilježene dvije pobjede od po 6:0 i jedna pobjeda od 11:0. U narednom kolu ŽNK Čelik gostuje u Goraždu u derbiju kola, a možda i prvog dijela prvenstva.

Nakon šestog kola na čelu tabele je ekipa zeničkog Čelika sa 13 bodova, koliko ima i drugoplasirana ekipa Libero iz Goražda i utakmicu manje. Bez bodova je ekipe Respekt iz Sarajeva

 

Evo rezultata 6.kola.:

Zenica: Čelik – ŽNK Sloboda 6:0

Tuzla: FK Sloboda – Sarajevo 3:0

Bosanska Krupa: „Željezničar 2011“ – Libero 2:5

Čitluk: Brotnjo – „Sana 2014“  3:2

Sarajevo: Respekt – Mladost N.P. 2:3

(Slobodna je bila ekipa Inter)

 

Parovi 7.kola:

Goražde: Libero – Čelik

Nević Polje: Mladost – FK Sloboda

Sanski Most: „Sana 2014“ – Respekt

Tuzla: ŽNK Sloboda – Brotnjo

Posušje: Inter – „Željezničar 2011“

(Slobodna je ekipa Sarajevo)

E.Imamović

Foto ŽNK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno