Rukomet

Nova ubjedljiva, gostujuća pobjeda rukometaša ŠR Čelik Junior

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U utakmici 4. kola u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, sezona 2023/2024, u Sanskom Mostu su igrali domaća ekipa RK Sana 7 i zenička ekipa ŠR Čelik Junior. Utakmica je odigrana u gradskoj dvorani u Sanskom Mostu. Zasluženu pobjedu u ovom meču ostvarila je gostujuća ekipa, ŠR Čelik Junior.

REZULTAT: RK SANA 7 – ŠR ČELIK JUNIOR 30:40 (12:23);

Najefikasniji kod Čelik Juniora bili su Anes Suljić sa 12 i Jasmin Omerović sa 10 postignutih golova. U ekipi RK Sana 7 najbolji strijelci su bili Armin Grbić sa 11 i Rifet Musić sa devet golova.

Isključenja: RK Sana 7 (18 minuta), ŠR Čelik Junior (10 minuta)

Sastav ekipe ŠR Čelik Junior i strijelci: Faris Mrako, Jasmin Omerović 10, Amel Džakmić 5, Anes Suljić, 12, Demir Šabanović 1, Edhem Grabus 3, Stjepan Baltić 2, Džan Čeljo, Filip Ikić 1, Toni Međugorac 1, Amel Beganović 1, Faris Hodžić, Teo Lajić 1, Muhamed Jaganjac 2, Adnan Beganović 1. (Trener Benjamin Čeljo, pom.treneri Vladimir Zeljko i Ago Grabić);

Povodom ove četvrte, uzastopne pobjede, na početku prvenstva, dobili smo izjavu od Vladimira Zeljke, osnivača i trenera u RK ŠR Čelik Junior:
-Ekipa je otputovala u Sanski Most bez pet standardnih prvotimaca. Uprkos tome ostvarili smo ubjedljivu pobjedu, koja je u pojedinim trenucima iznosila i do 17 razlike. Ponovo su priliku dobili golobradi momci, tačnije četrnaestogodišnjaci, koji su na ovoj utakmici upisali i svoje prve pogotke u seniorskoj ekipi.

Na golu, u većem dijelu utakmice, je bio Faris Hodžić, inače mlađi brat od reprezentativca Haruna Hodžića, koji trenutno nastupa u francuskom Samberiju. Mlađi Hodžić je odlično obavio zadakak sa velikim brojem uspješnih odbrana. Takođe i ostali mlađi igrači su opravdali očekivanja i iskoristili svoju priliku. Po ko zna koji put smo pokazali da se u našem kolektivu ogromna pažnja posvećuje omladinskim selekcijama i da zenički rukomet, kako to nekima izgleda, odgovorno tvrdimo ne treba da brine za budućnost što pokazuju ove zadnje utakmice, a i rezultati u svim omladinskim selekcijama -.

Rezultati 4. kola:
Sana 7 – Čelik Junior 30:40
Jajce – Donji Vakuf 43:26
Žepče – Gradačac 33:34
Kakanj – Iskra 29:40
Sloboda 2 – Krajina 42:27
Borac (T) – Nova Bila (-)

Nakon nepotpuna četiri kola prva dva mjesta na tabeli zauzimaju Jajce i Čelik Junior sa po 8 bodova, i po četiri pobjede, slijede Gradačac i Iskra sa po 6 bodova i t.d.

Parovi 5.kola:
Čelik Junior – „Sloboda 2„
Krajina – Jajce
Iskra – „Sana 7“
Nova Bila – Kakanj
Donji Vakuf – Žepče
Gradačac – Borac

E.Imamović; Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno