Ostali sportovi

Nova, trinaesta pobjeda odbojkašica ŽOK „Željezare“, porazi OK „Čelik-R“ i odbojkaša OK „Block Out“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ovog vikenda igra se 14.kolo u Prvoj ligi FBiH, grupa Jug, u kojoj veoma uspješno nastupa i zenička ekipa ŽOK Željezara, 16.kolo u Superligi FBiH za žene, u kojoj nastupa OK Čelik-R, te 13.kolo u Superligi FBiH za muškarce, u kojoj nastupa OK „Block Out“.

Odbojkašice ŽOK „Željezara“ u Prvoj ligi Federacije BiH, grupa Jug, u 14.kolu (pretposljednje kolo ligaškog dijela takmičenja) gostovale su juče kod ekipe OK „Ilidža-Igman“ sa Ilidže. Utakmica se igrala u KSC „Sabit Hadžić“ na Ilidži od 15,30 sati. Ostvarile su novu ubjedljivu pobjedu od 0:3 i tako zadržale lidersku poziciju na tabeli. Ovo je 13.pobjeda ŽOK Željezara, prvo mjesto sa 39 bodova. Ekipa Ilidža-Igman je na omjeru od 9/5, treće mjesto sa 26 bodova.
Rezultat po setovima: OK „Ilidža-Igman“Ilidža – ŽOK “Željezara” Zenica 0:3 (13:25, 18:25, 19:25) -50:75:

Povodom ove gostujuće pobjede ŽOK Željezara je objavila: – Naše djevojke su od samog početka meča pristupile ozbiljno, smireno, borbeno i srčano. Hvala vam djevojke za još jednu vrijednu pobjedu. Domaćinima hvala na gostoprimstvu, fer pleju, te i na borbenosti kroz cijelu utakmicu. DRAGA NAŠA PUBLIKO ZADNJE LIGAŠKO KOLO NAS ČEKA NA DOMAĆEM TERENU SLJEDEĆI VIKEND, NADAMO SE DA VAS VIDIMO U VELIKOM BROJU -.

Odbojkašice OK „Čelik-R“ Zenica u Superligi Federacije BiH za žene, grupa Sjever, u 16.kolu bile su sinoć domaćini odličnoj ekipi UOK „Mikasa“ iz Tuzle. Utakmica se igrala u sportskoj dvorani KŠC „Sveti Pavao“ u Zenici u prisustvu oko 50 gledalaca. Doživjele su poraz od 0:3 od favorizovanih gošći iz Tuzle. Službena lica su bili: I sudija Adnan Dervišević, II sudija Melisa Hajdarević i delegat-kontrolor Armin Mujkić. Zeničke odbojkašice su na omjeru od 3 pobjede i 13 poraza, devet bodova i deveto mjesto na tabeli.
Tuzlanska Mikasa ima sada omjer 13/3, treće mjesto na tabeli i 38 bodova. Sa ove utakmice donosimo i foto galeriju. Rezultat po setovima: OK “Čelik-R” Zenica – UOK „Mikasa“ Tuzla 0:3 (14:25, 9:25, 13:25) – 36:75;

Odbojkaši OK Block Out, u Superligi FBiH za muškarce, u 13.kolu bili su na gostovanju u Ilijašu kod ekipe OK „Ilijaš“. Utakmica se igrala u SD u Ilijašu. Doživjeli su poraz od 3:1 (Izvor: OK „Ilijaš“). Zenički odbojkaši su na šestom mjestu sa omjerom od tri pobjede, deset poraza i devet bodova. OK Ilijaš sada ima omjer od 11 pobjeda i dva poraza, 32 boda.

Sljedeće utakmice zeničkih ekipa, 12./13.3.2022.god.:
ŽOK “Željezara” Zenica – OK “Breza 1934” Breza (15.-posljednje kolo ligaškog dijela takmičenja);
OK “Čelik-R” Zenica – OK “Srebrenik” Srebrenik (17.kolo –pretposljednje);
OK “Blok Out” Zenica – OK “7 Lukavac” Lukavac (14.kolo – posljednje kolo);

Tekst i foto galerija E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno