Info

Nova školska godina danas počela u 10 gradova i općina ZDK, u ponedjeljak kreće u Žepču i Usori

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nova školska 2023/2024. godina danas je počela u 10 općina i gradova, odnosno u 61 osnovnoj te 30 srednjih škola pod ingerencijom Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona, u kojima se nastava odvija na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku.

Nastava za osnovce i srednjoškolce u općinama Usora i Žepče, u kojima je nadležnost nad predškolskim, osnovnim i srednjim obrazovanjem imaju lokalne zajednice te u kojima se nastava odvija po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku, počet će u ponedjeljak, 4. septembra.

U osnovne škole pod ingerencijom Ministarstva obrazovanja ZDK ove godine kreće 28.886 osnovaca te 10.769 srednjoškolaca, a u prve razrede srednjih škola upisano je 3.084 đaka (bez podataka iz Žepča i Usore), dok je u prve razrede osnovnovnih škola u tom kantonu upisano 3.259 đaka.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno