Zenica

Nova obuka za državne službenike na teme iz evropskih integracija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nova obuka za državne službenike na teme iz evropskih integracija – U kontekstu priprema naše zemlje za pristupanje Evropskoj uniji i aktivnosti svih nivoa vlasti za učešće u ovom procesu, u Zenici je održana dvodnevna obuka za državne službenike.

Obuku je organizovala Vanjskopolitička inicijativa BiH u saradnji sa Public Administration International-om iz Londona u sklopu projekta pod nazivom „Podrška procesu evropskih integracija u FBiH“, koji finansijski podržava Vlada Velike Britanije, i na njoj su date smjernice za davanje odgovora na Upitnik Evropske komisije

Davanje odgovora na Upitnik Evropske komisije je naredni korak koji će BiH napraviti u procesu pristupanja Evropskoj uniji  i on predstavlja analitički instrument politike proširenja EU sa ciljem da se ocijeni spremnost države koja je podnijela zahtjev za članstvo da stekne status kandidata i otvori pregovore o pristupanju. Kao takav, Upitnik sadrži listu detaljnih pitanja koju priprema Evropska komisija, a čiji je cilj da se napravi sveobuhvatan uvid u politički, pravni, društveni, ekonomski i administrativni sistem države koja je podnijela zahtjev za članstvo.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno