Nesreće

Nova nesreća u Rudniku Zenica: Muharem Buro teško stradao u Stranjanima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nova nesreća u Rudniku Zenica: Muharem Buro teško stradao u Stranjanima – Muharem Buro, rukovaoc gumenih transportera u jami Stranjani Rudnika mrkog uglja Zenica zadobio je teške povrede prilikom pada na radnom mjestu, tokom noći između ponedjeljka i utorka, saznaje Zenicablog.

Buro je pao sa visine od oko deset metara, te je hitno prebačen u Kantonalnu bolnicu Zenica. Nesreća na radu se dogodila u noćnoj smjeni na lokalitetu na kojem se deponuje ugalj, a Buro je pao sa tzv. “mosta” sistema transporta uglja, nezvanično, tokom kontrole rada trake koja ugalj vozi preko “mosta2 ka depou. Uviđaj i provjere vode nadležni, a kako nam je potvrđeno iz sindikata ovog preduzeća, Buro se nalazi na liječenju u Kantonalnoj bolnici.

Iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona je saopćeno da je sinoć okončana obdukcija tijela rudara Jasmina Đulana, koji je preminuo u Staroj jami. Nije saopćeno šta je uzrok smrti, za sada pod nerazjašnjenim okolnostima, o čemu je Zenicablog pisao ranije. Đulan je preminuo na radnom mjestu, ali nije bilo tragova da je stradao usljed manevrisanja vagonima, pa se sumnjalo na srčani ili moždani udar.

Mirna Poljac, portparol Tužilaštva ZDK rekla nam je da je obdukcija okočana oko 18 sati u ponedjeljak, ali da Tužilaštvo čeka pismeni nalaz obdukcije, nakon čega će saopćiti uzrok smrti.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno