Nogomet

Nova lica na treningu Zeničana: Hasanhodžić i Varupa se priključili treninzima Čelika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nova lica na treningu Zeničana: Hasanhodžić i Varupa se priključili treninzima Čelika – Nogometaši Čelika svakodnevno treniraju na Kamberovića polju, gdje šef stručnog štaba zajedno sa svojim pomoćnikom Asimom Hrnjićem priprema igrače za narednu sezonu. Danas, kao i jučer na treningu nije bilo trenera golmana Nijaza Hrustanovića, koji je navodno tražio ugovor, što je zasmetalo nekima u klubu, pa je upitan njegov ostanak u prvom timu. Na treninzima nismo mogli vidjeti ni Saliha Hinovića, koji je trebao da bude prvi izbor za narednu sezonu, on navodno ima neku ponudu iz Njemačke. Trenutno na treningu pored 30-tak igrača imaju samo dva mlada i neiskusna golmana.

Jutros smo mogli vidjeti i dva nova lica koja su se priključila treninzima kluba, riječ je o 23-godišnjem stoperu Emrahu Hasanhodžiću, koji je prošle sedmice potpisao za Zvijezdu, a onda je klub u roku dva dana ekspresno se odrekao njegovih usluga. Ovaj defanzivac bio je na pragu Čelika i prošlog ljeta, kada je kod trenera Kemala Alispahića odradio nekoliko treninga, ali nije potpisao ugovor. Hasanhodžić je u svojoj karijeri nastupao za Željezničar, Jedinstvo, Igman, Bosnu iz Visokog i Travnik.

Drugi nogometaš koji se pojavio na treningu bio je 26-godišnji veznjak Nermin Varupa. Ovaj nogometaš zanimljivo jučer je u razgovoru za naš portal izjavio da nema ništa od njegovog dolaska u Čelik, ali se jutros ipak pojavio na treningu i vjerovatno će potpisati ugovor. Varupa u Čelik dolazi iz Viteza, a nastupao je još i za Travnik u kojem je i počeo svoju karijeru.

Kada su u pitanju ostali nogometaši u trenažnom procesu su još Hećo, Dedić i Šišić, koji još nisu potpisali ugovore, dok se sutra očekuje da se treninzima priključi i Germain Kuoadio, koji je sinoć stigao u Zenicu.

Prvu kontrolnu utakmicu izabranici Kemala Hafizovića će odigrati u četvrtak na Gradskom stadionu u Maglaju, a protivnik će im biti ekipa Moševca.

sportzdk.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno