Zenica

Nova krivična prijava: Gradonačelnik Kasumović nije ispunio zaključak Gradskog vijeća

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon presude Općinskog suda u slučaju Čelik protiv Grada Zenica iz Uprave kluba su se na današnjoj press konferenciji očitovali o presudi i daljnim koracima kluba u ovom postupku.

Napominju da svi dokazi, kao i nalaz sudskog vještaka idu u korist kluba i da su uvjereni da će do kraja postupka klub naplatiti sve ono što je obećano i što je gradonačelnik Fuad Kasumović u ime Gradske uprave potpisao sa predstavnicima NK Čelik.

Član Upravnog odbora Čelika Robert Jonjić izrazio je nezadovoljstvo presudom Općinskog suda u Zenici, u sporu protiv Grada Zenica, a zbog nepoštivanja Sporazuma o saradnji koji je potpisan u novembru 2020. godine.

Grad je, po tom sporazumu, trebao iz prikupljenih sredstava za izdavanje poslovnih prostora ispod Stadiona “Bilino polje”, plaćati rate zaostalog poreznog duga kluba, a višak novca uplatiti na račun Škole nogometa NK Čelik. Presuda je, dodao je, u suprotnosti sa zakonom te nalazom vještaka ekonomske struke.

Vršilac dužnosti direktora Čelika Emir Ćerim najavio je kako će već naredne sedmice, drugostepenom organu – Kantonalnom sudu Zenica, pokrenuti aktivnosti te napisati i uputiti žalbu na presudu Općinskog suda Zenica.

– Također, uputit ćemo još jednu tužbu protiv Grada Zenica, koja se odnosi na obaveze koje su dospjele u međuvremenu. Mimo toga, podižemo i krivičnu prijavu protiv gradonačenika Fuada Kasumovića, zbog neispunjavanja zaključaka Gradskog vijeća s kraja 2021. godine, o uplati 204.000 KM na račun Škole nogometa NK Čelik – najavio je Ćerim, koji je uvjeren kako će klub naplatiti sve što mu pripada.

Prema odluci Gradskog vijeća Zenica, koja je usvojena većinom glasova, Gradska uprava je bila dužna planirati sredstva i isplatiti 204.000 KM na račun Škole nogometa NK Čelik, a taj zaključak nikada nije proveden.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno