Košarka

Nova gostujuća pobjeda seniorki KK Jumper, sa zvukom sirene, u Tuzli

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkašice KK Jumper iz Zenice odigrale su večeras, 26.11.2022.godine, utakmicu 4.kola u A1 ligi, sezona 2022/2023 i to u Tuzli kod ekipe KK Startz, saopštio nam je Almir Omerčević, službeni predstavnik i bivši trener prve ekipe KK Jumper Zenica.

Konačan rezultat:

KK STARTz – KK JUMPER  54:55;

Strijelci za KK Jumper bile su: Amina Smaka 23, Sajra Muminović 11, Emira Šehić 9, Hena Krehić 6, Lamija Bilić 4, Nedžma Muminović 2 poena.

– Utakmicu smo odlično otvorili i sredinom druge četvrtine vodili sa 16 poena razlike. Na odmor se otišlo sa plus 10 za našu ekipu. Međutim, smanjena rotacija zbog odsustva dvije igračice u našoj ekipi i dosta bolja igra KK Startz u drugom poluvremenu doprinosi da Tuzlanke, minut do kraja, preokrenu na plus četiri poena. Naše djevojke su ipak smogle snage da u posljednjem minutu vrate utakmicu na jednu loptu i sa zvukom sirene pogode trojku za pobjedu -, rekao nam je Omerčević.

IZ KK Jumper zahvaljuju ekipi ŽKK StarTz na gostoprimstvu i fer igri, a svojim djevojkama čestitaju na borbenosti i novoj gostujućoj pobjedi. KK Jumper je sada na omjeru od četiri pobjede, četiri od četiri.

Seniorsku ekipu KK Jumper ove godine vodi trener Eldar Durmić, a njegov pomoćnik je Vedran Kulalić.

E.Imamović

Foto KK Jumper



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno