Nogomet

Nova FIFA rang lista: Nastavljen pad Zmajeva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nova FIFA rang lista: Nastavljen pad Zmajeva – FIFA je danas objavila novu rang listu reprezentacija koja obuhvata susrete iz prošlog ciklusa kvalifikacija u kojima je naš nacionalni tim doživio poraze od Finske i Italije.

Očekivano, reprezentacija BiH je nazadovala za četiri pozicije na rang listi i sada zauzima 39. mjesto. Tačnije, dijeli ga sa Kostarikom.

Na vrhu liste se nalazi Belgija, slijede je Francuska, Brazil, Engleska, Portugal, Hrvatska, Španija, Urugvaj i Švicarska, dok top 10 zaokružuje Danska.

Što se tiče ostalih reprezentacija u regiji, Srbija je na 34. mjestu, Crna Gora je 53. a Slovanija 65. reprezentacija svijeta. Na 73. mjestu nalazi se Makedonija, a Kosovo je 121. selekcija svijeta.

Što se tiče reprezentacija iz naše grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, Italija je na 14. mjestu, Grčka na 52. i Finska na 56. mjestu, Armenija na 96. mjestu, a Lihtenštajn na 183. mjestu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno