Info

Nosiljka proizvođača “Apolo” opasna za bebe

Nosiljka proizvođača “Apolo” opasna za bebe – Na tržištu BiH pronađena je nosiljka za bebe “fri on travel” – tri u jedan slovenačkog proizvođača “Apolo” koja spada u grupu nebezbjednih proizvoda jer predstavlja ozbiljan rizik od povreda.

Model nosiljke je 38055, bar-kod je 3830057738055, zemlja porijekla Kina, a uvoznik sarajevska firma “Italgrup”, objavila je Agencija za nadzor nad tržištem BiH.

Analizom proizvoda utvrđeno je da može doći do pucanja remena, što bi moglo dovesti do toga da dijete ispadne iz nosiljke. Iz agencije navode da je uvoznik  dobrovoljno preduzeo mjere vraćanja proizvoda od potrošača, te njihovog obavještavanja o rizicima i načinu vraćanja ove nosiljke. Potrošačima koji posjeduju ovu nosiljku preporučuje se da je odmah prestanu koristiti i vrate je tamo gdje su je kupili kako bi dobili zamjenski proizvod ili novac nazad. Modeli ove nosiljke su prodavani u poslovnicama “Bebi centra” u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem