Ostali sportovi

Nogometna reprezentacija BiH evropski prvak u futsalu za osobe sa dijabetisom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

BiH evropski prvak u futsalu za osobe sa dijabetisom  – Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je naslov evropskog prvaka u futsalu za osobe sa dijabetisom.

U finalnom susretu 5. evropskog prvenstva, koje je proteklih sedam dana održano u dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu, bh. tim je pobijedio selekciju Mađarske s 2:1.

U grupnoj fazi takmičenja tim BiH pobijedio je Poljsku i Srbiju, dok je jedini poraz na prvenstvu pretrpio od Rusije.

U četvrtfinalu bh. nogometaši eliminirali su dvostrukog evropskog prvaka – Rumuniju,dok su u polufinalu bili bolji od Ukrajine. Oba susreta riješili su u svoju korist nakon boljeg izvođenja penala.

Na EP-u u futsalu za osobe sa dijabetisom učestvovalo je 16 reprezentacija. Prvenstvo u fusalu dio je manifestacije DiaEuro projekta krovne organizacije za dijabetes Europe (IDF Europe), koja je održana u Sarajevu i u Istočnom Sarajevu pod sloganom “Sport i dijabetes mogu zajedno”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno