Nogomet

Nogometašice ŽNK Čelik krenule sa pripremama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometašice ŽNK Čelik krenule sa pripremama – Na B terenu Kamberovića polja izvršena je prozivka nogometašica ŽNK Čelik iz Zenice, člana Prve ženske nogometne lige Federacije BiH, javili su nam iz ŽNK Čelik.

Krenulo se sa laganim pripremama u prvoj fazi na B terenu Kamberovića, dok će se drugi dio priprema odraditi na A terenu Kamberovića polja.

Planirane su 3-4 prijateljske-kontrolne utakmice sa jačim ekipama i nakon tih utakmica znat će se da li imaju ekipu za prvo mjesto, što je krajnji cilj, a to je povratak u Premijer žensku ligu BiH.

Inače, nakon prvog dijela prvenstva vodeća na tabeli je ekipa Fortune iz Živinica sa 21 bod i svih sedam pobjeda, dok ekipa Čelika dijeli drugo mjesto sa Širokim Brijegom i imaju 15 bodova, šest manje od Fortune.

Ekipu Čelika napustila je sporazumno Merima Gradinović.

Na spisku prvog tima nalaze se: Begović Sedina (golman), Šabanović Arnela (golman), Goga Azra, Kobilica Berina, Ganić Lara, Pezer Muamera, Udovičić Marija, Vazda Adisa, Devoli Kanita, Krajnić Alma, Kevilj Farah, Arnaut Melika, Kulalić Sajra, Alispahić Selma, Ahmetspahić Amila, Međuseljac Nedžla, Durmo Ilma, Kaksa Melisa, Porča Emra, Fetić Ajla, Halać Nejra. U redove kao golmana očekuju povrijeđenu Arnelu Šabanović.

Ekipu ce voditi Vahida Mujcinovic i Đana Džordic, kao i trener golmana Rasim Bilčević. Hadis Heco biće koordinator.

U klubu su napravljene izmjene, kada je u pitanju Uprava, pa je novi predsjednik kluba Almir Čajlaković, a Miralem Redžić direktor .

Predsjednik skupštine je Safeta Kavaz,  a Armin Horić zamjenik predsjednika skupštine.

Članovi Upravnog odbora su: Amra Cogo i Vahida Mujcinovic, a predsjednik Almir Čajlaković.

Ovim putem pozivaju sve ljubitelje ženskog nogometa, da svojim doprinosom pomognu jačanje ženskog Čelika, tako sto svaki dan na Kamberovića polju od 13-16 sati mogu kupiti godišnje članske karte u iznosu od 20 KM i karte za maloljetne osobe od 10 KM.

Takođe, pokrenut će školu nogometa za djevojčice, kako u Zenici, tako u Nemili, Babinu i drugim područnim Osnovnim Školama, iz kojih djevojčice ne mogu svakodnevno putovati u Zenicu na treninge. Takođe, očekuju podršku svih ljubitelja sporta, poljoprivrednika i drugih subjekata koji su u mogućnosti pomoći, kao i Grada Zenice, kazali su nam u ŽNK Čelik Zenica.

E.Imamović

Foto ŽNK Čelik

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno