Nogomet

Nogometaši Čelika poraženi u prvoj pripremnoj utakmici u Doboju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas, 20.1.2023. godine u Doboju je odigrana prijateljska- pripremna utakmica između novog premijerligaša iz Doboja, FK Sloga Meridian i zeničkog drugoligaša, NK Čelik. Utakmica je odigrana na pomoćnom terenu stadiona Luke. Pobjedu u ovom meču ostvarili su domaćini.

Rezultat: FK Sloga Meridian – NK Čelik 5:1 (3:1);

Čelik je poveo sa 0:1 preko Karalića nakon sjajnog prodora, objavili su na oficijelnoj facebook stranici NK Čelik. Domaći su ubrzo izjednačili na 1:1, a do kraja poluvremena postigli još dva gola za vođstvo od 3:1. U drugom poluvremenu u igru su ušli preostali igrači sa klupe, a igrači Sloge postižu još dva gola za konačan rezultat 5:1.

Šef stručnog štaba NK Čelik, Armin Duvnjak, dao je priliku svim igračima u rosteru, a zbog manjih povreda i opravdanih izostanaka na utakmicu nisu otputovali Salkić, Arnautović, Karić, Salčinović i Jašarević. U narednom periodu planirana je jedna ili dvije utakmice u Makarskoj na pripremama, a trenutno se traže adekvatni protivnici. Takođe, planiran je i susret sa sportskim prijateljima iz Banja Luke, ekipom Željezničara 4. februara u Zenici, te generalna proba 11. februara sa ekipom GAK 1902.-, ranije je objavljeno.

E.Imamović Foto sa NK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno