Zabava

Noć tursko-bosanskog prijateljstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

uU Zavidovićima, u Gradskoj dvorani održana je manifestacija pod nazivom „Noć tursko-bosanskog prijateljstva“, na kojoj je bilo prisutno preko 2000 posjetioca iz Zavidovića, Zenice, Žepča, Banovića, Visokog, ilijaša, Sarajeva, Kaknja i Maglaja.
Učesnici u manifestaciji koja je imala za cilj da promoviše prijateljstvo i bratstvo između naroda BiH i Republike Turske su bili: Orhan Cakmak, Armin Muzaferija, Hor Preporod ilijaš, Mujo Aganović, Anes Ibrišimović, Hana Panjeta,  i dr.
 Organizatori i učesnici u programu su iskoristili priliku da iz Zavidovića, iz BiH pošalje čestitka za rođendan predsjedniku Republike Turske Recepu Tayipu Erdoganu koji će 26 februara napuniti 61 godinu života. Čovjek, lider, gradonačelnik, premijer, predsjednik Recep Tayip Erdogan koji je kroz život prošao mnogo toga, i koji je imao trnovit put do uspeha sada je  uzor i inspiracija mnogim ljudima ne samo u BiH već i milionima ljudi širom svijeta zbog svojih rezultata, hrabrosti i vizije. Učesnik u programu i jedan od organizatora manifestacije Orhan Cakmak je samo za ovu priliku premijerno izveo i novu pjesmu koju je snimio a povodom rođendana Recepa Tayipa Erdogana.
Na manifestaciji su bili prisutni: načelnik općine Zavidovići Suad Omerašević, član kabineta premijera Republike Turske Ahmet Izi, ataše za vjere Hasan Atli, sekretar turske ambasade Murat Baltici, predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti ZDK i općine Zavidovići, veliki broj nevladinih organizacija i mnogi drugi.
Na manifestaciji su uručene i plakete “Prijatelj BiH“ za Orhana Cakmaka, Mustafu Sevinca, Ahmeta Izi, načelnika općine Bavcilar-Istanbul Lokman Cagirici, savjetniku Predsjednika Erdogana gosp. Sabri Demiru. Takođe su uručene i plakete za doprinos u jačanju prijateljstva i bratstva između BiH i Republike Turske za Elvira Švrakića- Hayat TV, Samira Šibonjića, Jasmina Imamovića i Muju Aganovića.
Organizatori manifestacije su bili:  Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica, UG Aktivna žena-Zavidovići, Udruženje pčelara “Matica-Ana Ari“ Željezno polje i UG Zlatni Zambak-Zenica.

Zenica;25.02.2015 god.                                                                 Organizacioni odbor



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno