Kultura

Noć rock’n’rolla – Vranduk 2015.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vranduk će 07. augusta 2015. godine po šesti put biti domaćin manifestacije NOĆ ROCK’N’ROLL-a.
Ovaj Projekat, koji egzistira od 2010. godine, već ima status kultnog događaja na nivou Grada i Kantona, sa velikim brojem posjetilaca.
Kada je pokrenuta ideja o večeri rock’n’rolla u krugu zidina Starog grada Vranduk, mnogi su bili skeptični da će zvuci urbane muzike, uz koju su odrasle generacije i generacije naraštaja zeničkog kraja, odjeknuti srednjovjekovnom tvrđavom. Ipak, 30. jula 2010. godine upornost nekolicine entuzijasta umjetnika u zrelijim godinama, uz podršku njihovih prijatelja se isplatila. Dosadašnjih pet održanih manifestacija finansirane su gotovo u potpunosti vlastitim sredstvima, a nekoliko stotina posjetilaca na Vranduku tih julskih večeri (2010., 2011., 2012., 2013. i 2014. godine) svjedočilo je simboličnom povratku na scenu pomalo zaboravljenih muzičara.
Pored nekoliko standardnih rock bendova sa ovih prostora, koji se već tradicionalno, svake godine, predstavljaju na predivnoj vrandučkoj tvrđavi (TAXI BAND iz Zenice, EXTRA 2000 iz Travnika, zenički RIMA BAND, KAMENJARI Vranduk, KAVALIRI Nemila), pretprošle godine se kao gost iznenađenja na stage-u pojavio – Mladen Vojičić Tifa sa svojim bendom, a prošle godine zenički bend NEMOGUĆE VRUĆE.

Organizatori su i ove godine za NOĆ ROCK’N’ROLL-a pripremili specijalne goste iznenađenja.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno