Nogomet

NK Stupčanica iz Olova osvojila seniorski Kup ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NK Stupčanica iz Olova osvojila seniorski Kup ZDK – NK Stupčanica iz Olova osvojila je KUP ZDK za sezonu 2019/20120 i tako ostvarila historijski uspjeh osvojivši duplu krunu, prvi put od svog osnivanja (šampion u kantonalnoj ligi ZDK i osvajač Kupa NS ZDK, nap.a.). Olovljani su danas 19.6.2019.godine pobjedili ekipu Moševca iz Maglaja.

Rezultat finalne utakmice:

NK “STUPČANICA” – NK “MOŠEVAC” 1:0 (0:0);

Strijelac: Munib Karahmetović u 79.minuti;

Utakmica je odigrana u Olovu na nedavno obnovljenom i prepunom stadionu „Danac“, oko 400 gledalaca.

Glavni sudija je bio Sabrija Topalović iz Zenice, pomoćnici: A1 Mirza Demir (Kakanj), A2 Emir Delić (Zenica), delegat Fikret Mečkić iz Zenice.

Nakon nadmoćno osvojenog prvog mjesta u kantonalnom prvenstvu ZDK i plasmana u Drugu ligu, nogometaši Stupčanice iz Olova osvojili su i drugu krunu u ovoj godini, pod vođstvom trenera Ahmeta Degirmendžića i predsjednika kluba, Semira Degirmendžića.

Ovo je bio susret između novog drugoligaša Stupčanice iz Olova i Moševca iz Maglaja, inače, prvenstvenih rivala u predstojećoj sezoni u okviru Druge lige FBiH, grupa Centar.

Obje ekipe su završile utakmicu sa igračem manje. U 51.minuti isključen je igrač domaćih, Edin Bešlija, dok je kod  Moševcu isključen Haris Džafić u 84.minuti, drugi žuti karton.

Pobjedonosni gol domaćini su postigli u 79.minuti preko Muniba Karahmetovića.

U polufinalu Kupa Stupčanica je eliminisala u Olovu Krivaju iz Zavidovića, a Moševac u gostima ekipu Borca iz Jelaha i to u obje utakmice odlučili su jedanaesterci nakon što su utakmice završene rezultatom 1:1.

Inače, osvajači Kupa NS ZDK u posljednih osam sezona bili su: Rudar Zenica, Natron Maglaj, Borac Jelah, TOŠK Tešanj, Nemila (2x), Moševac iz Maglaja i Stupčanica Olovo.

E.Imamović

Foto NK Stupčanica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno