Nogomet

NK Nemila šampion kantonalne lige ZDK!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uokviru 21.kola (pretposljednje kolo prvenstva) Kantonalne lige Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), danas su Buzić Mahali kod Visokog igrali domaća ekipa, NK Zmaj i lider na tabeli, NK Nemila.

Zasluženu i ubjedljivu pobjedu ostvarili su gosti iz Nemile i tako potvrdili prvo mjesto i osvajanje šampionske titule, kolo prije kraja, u kantonalnoj ligi ZDK za sezonu 2022/2023 i plasman u Drugu ligu FBiH, grupa Centar.

REZULTAT: NK ZMAJ – NK NEMILA 1:4 (1:1);

Strijelci za Nemili su bili: Emrah Skopljak u 31′, Salih Bešić (AG), Nudžeim Imamović u 67′ i Alem Kadić u 76′, dok je jedini gol za NK Zmaj postigao Nerman Mušinbegović u 76′.

Nakon 21.kola prva na tabeli je Nemila sa 57 bodova i bilansom od 18 pobjeda, tri remija i bez poraza, gol razlika + 61 (76:15), drugi je Čelični grad-Steel City sa 52, treća Liješeva sa 51 bod i t.d.

Na začelju je Proleter sa deset bodova. Do kraja prvenstva ostaju još jedno kolo.

Čestitke nogometašima NK Nemila i od sportske redakcije Zenicabloga na osvojenoj šamponskoj tituli u kantonalnoj ligi ZDK i plasmanu u Drugu ligu FBiH.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno