Naše

NK Nemila: Jučer Čelik, danas Nemila – Pokušajte sagraditi, srušiti može svako i to je najlakše!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sigurno ste se bar jednom u životu sreli sa sporošću administracije Grada Zenice. Za bilo koji projekat, dozvolu, namjenu, ideju – čast izuzecima u nekim slučajevima. Praksa sporosti se mijenja u situacijama kada se nešto treba srušiti, uništiti, naplatiti. U prilogu dostavljamo Rješenje o uklanjanju stubova koji nikome ne smetaju od mještana, a koji su predviđeni za poboljšanje infrastrukture našeg zajedničkog kluba, objavili su večeras iz Nogometnog kluba Nemila na svojoj službenoj FB stranici.

Objava je uzrokovana inspekcijskim rješenjem o rušenju osam stubova visine 250 cm, postavljenih “bez adekvatne dokumentacije i dozvola”. Prije nekoliko sedmica, klub se obratio javnosti saopćivši da Gradska uprave, preko inspekcija, traži uklanjanje reklamnih panoa sponzora kluba, što dodatno negativno utiče na rad Kluba.

Podsjećamo, sukob na relaciji Gradska uprave – NK Nemila nastao je trenutkom istupanja Alena Kapkovića, kantonalnog zastupnika, iz stranke koju predvodi aktuelni gradonačelnik Fuad Kasumović. Do tada miljenik Gradske uprave i samog gradonačelnika, u periodu kad je glavna meta bio NK Čelik, NK Nemila je iznenada došla u žižu interesa gradskih inspekcija i službi, a njen čelni čovjek, i jedan od sponzora, Kapković “smrtni neprijatelj”, pa su čak “stradali” i poslovni prostori koji imaju veze sa njim i članovima njegove porodice u iznenadnim inspekcijskim i blago rečeno, čudnim, nadzorima rada i dozvola.

iz NK Nemila svoju objavu završavaju sa – Ulaganja u sport su mizerna, zato područje Grada Zenice danas nema ozbiljnog prvoligaša ni u jednom sportu. Neće ni imati uskoro, uspješan put se mora stopirati u korijenu. Ako ćemo gledati pravično, pola opštine bi trebalo biti dignuto uzrak zbog narušavanja pravila i to direktnim ugrožavanjem drugih ljudi. Budite svjedoci kako se glasi klub od društvenog interesa zbog mržnje prema pojedincima. Jučer prema Čeliku, danas prema Nemili, a sutra prema ko zna kome… Pokušajte sagraditi, srušiti može svako i to je najlakše!

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno