Nogomet

NK Metalleghe BSI – Čelik 1:1

Remi Čelika u Travniku
Remi Čelika u Travniku
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NK Metalleghe BSI – Čelik 1:1 – 12.kolo BH Telekom Premijer nogometne lige BiH. NK METALLEGHE BSI– NK ČELIK 1:1;
U utakmici 12.kola (1.kolo 2.dijela prvenstva) BH Telekom Premijer nogometne lige BiH danas su u Travniku igrali ekipa NK Metalleghe iz Jajca i zenički NK Čelik. U derbiju začelja završeno neriješenim rezultatom.
REZULTAT: METALLEGHE BSI – ČELIK 1:1 (1:0);

Strijelci: 1:0 (Mirza Kovač u 42.), 1:1 (Jasmin Smriko u 90.minuti);
Žuti kartoni: Smajić (Metalleghe BSI), Hećo (Čelik);
Gradski stadion Pirota u Travniku. Početak u 15 sati po oblačnom vremenu.
Glavni sudija Zoran Soknić (I.Sarajevo), pomoćnici: A1 Haris Baković (Sarajevo), A2 Fikret Bačić (Lukavac); Delegat Dubravko Mišković (Livno);

Početni sastavi timova:
METALLEGHE BSI: Fejzić, Benović, Bibić, Kovač, Smajić, Zeba, Helvida, Selimović, Dujaković, Radulović, Pezo; (Trener Nermin Bašić);
ČELIK: Ružić, Hasanović Salčinović, Brković, Jusić, Pezer, Hećo, Huseinspahić, Marković, Duraković, Hrkać. (Trener Ivo Ištuk);

Čelik je ovu utakmicu započeo bez dvojice prvotimaca, Marina Popovića, zbog 3 žuta kartona i Fedora Predragovića, koji čeka iz Srbije certifikat za nastup. Utakmici je prisustvovala i grupa od oko 50-ak navijača Čelika. Tim iz Jajca slavio je pobjedu od 3:1 na Bilinom polju u Zenici u 1.kolu prvenstva.
U prvom dijelu prvog poluvremena otvorena utakmica bez izrazitih šansi za postizanje golova. Bila su dva pokušaja domaćih preko Smajića, a gostiju preko Brkovića. Nakon 30. minute domaći preuzimaju inicijativu i bilo je nekoliko pokušaja i to preko Selimovića, Kovača i Bibića, ali se istakao dobrim odbranama golman Čelika Ružić. U 42.minuti domaći postižu vodeći pogodak za vođstvo od 1:0 preko Mirze Kovača nakon kornera, a gol je postignut šutem glavom.
U drugo poluvrijeme Čelik je ušao odlučnije i bilježimo pokušaj Huseinspahića, ali bezuspješno. U 74.minuti rezervista Smriko zakasnio je na jednu ubačenu loptu, a u 78.minuti Pezer je sam ispred Fejzića i šutirao je pored gola. U 90.minuti Čelik je uspio da izjadnači na 1:1, a strijelac je bio rezervista Jasmin Smriko. Sasvim zasluženo izjednačenje, jer je Čelik bio bolji u drugom poluvremenu. Ovim neriješenim rezultatom Čelik je prekinuo crnu seriju od četiri uzastopna poraza.

U narednom 13.kolu (2.kolo 2.dijela prvenstva) Čelik je domaćin Radniku iz Bijeljine.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno