Nogomet

NK Čelik Zenica: Održana I redovna sjednica Skupštine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NK Čelik Zenica: Održana I redovna sjednica Skupštine- Sinoć je u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici održana prva redovna sjednica Skupštine Nogometnog kluba Čelik Zenica.

Na sjednici je bilo prisutno 116 članova, čime je zadovoljen kvorum.

Na Dnevnom redu se našlo 14 tačaka u kojima se razmatralo i raspravljalo o izmjenama i dopunama Statuta, usvajanju neophodnih Pravilnika o radu Skupštine, Pravilnika o izborima, te izvještajima o radu Upravnog i Nadzornog odbora.

Skupština je jednoglasno usvojila ostavku Dijane Čerim (člana Nadzornog odbora) koja zbog privatnih i poslovnih obaveza nije više u mogućnosti obavljati ovu funkciju.

U sklopu izmjena i dopuna Statuta, a zbog bojazni od zloupotrebe, usvojene su izmjene Statuta koje se odnose na pečat kluba, kao i izmjene koje se odnose na to ko i pod kojim uslovima može biti član kluba i prisustvovati Skupštini.

Sve izmjene i dopune Statuta, kao i ostali materijali su blagovremeno poslani članovima kluba, čime se članovima dalo dovoljno vremena da se upoznaju sa predloženim promjenama.

Iako je dosad Nadzorni odbor NK Čelik Zenica, shodno internom odlukom Predsjednika Nadzornog odbora, radio volonterski, sinoć je i jednoglasno usvojena takva odluka, te će se ova praksa rada nastaviti i u budućnosti.

Izvještaj Upravnog odbora o dosadašnjem radu i postignutim ciljevima, sa kraćim osvrtom na novčane prilive/odlive je jednoglasno usvojen.

Na samom kraju, Skupština je jednogasno usvojila prijedlog Deklaracije o razvojnim ciljevima NK Čelik Zenica.

Na osnovu analize stanja, problema s kojim se klub suočava, kao i neiskorištenog potencijala, ova Deklaracija o razvojnim ciljevima mora da bude okvir u kojem će Upravni odbor NK Čelik Zenica kao i menadžment kluba usmjeriti vođenje kluba.

Tako su predloženi i jednoglasno usvojeni sljedeći razvojni ciljevi kluba:

  1. Vraćanje dugova prema povjeriocima
  2. Finansijska i organizacijska stabilizacija ispred sportskog rezultata
  3. Deblokada računa kao prioritet i konstantna likvidnost bankovnih računa
  4. Dostavljanje kvartalnih finansijskih izvještaja članovima kluba
  5. Baziranje rada sportskog segmenta na omladinskom pogonu kluba
  6. Jačanje sportske infrastrukture kroz izgradnju vlastitog trening kampa
  7. Zaštita klupskog grba i imena u skladu sa zakonom o Intelektualnom vlasništvu
  8. Bezuslovna saradnja i transparentnost UO i NO u svim procesima kluba
  9. Briga svih organa o imidžu, prezentaciji, itd

 

Još jednom je pokazano jedinstvo i sinergija između članova, Upravnog odbora i menadžmenta, te Nadzornog odbora kluba, jer samo zajedničkim radom i zajedničim snagama možemo stvoriti bolji, jači i uspješniji Čelik.

Zaključak svih klupskih organa, kao i članova Skupštine je da u tekućem procesu stabilizacije i oporavka kluba i dalje jedinu prepreku predstavlja Gradska uprava Grada Zenica koja nastavlja kršiti Sporazum o međusubnoj saradnji koji ima s klubom.

Nogometni klub Čelik Zenica upućuje najiskreniju zahvalnost svim članovima Skupštine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno