Nogomet

NK Čelik: Važno saopštenje za navijače

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

“Važno saopštenje za navijače

Plasmanom u 1. Ligu FBiH, naš klub je ušao u mnogo zahtjevniji rang takmičenja, kako po pitanju sportskog segmenta, tako i po pitanju profesionalnijeg pristupa na svim nivoima, uključujući i organizaciju utakmica zbog kazni za neprimjereno ponašanje navijača.

Bez obzira na sportske upsjehe, sve veći broj sponzora i skoru deblokadu glavnog računa, naš klub se još uvijek nalazi u procesu finansijske konsolidacije i nema komociju za plaćanje nepotrebnih kazni zbog ponašanja navijača koje opterećuju klupski budžet u čijem ostvarivanju učestvuje mnogo sponzora, donatora, članova i navijača koji teško zarađeni novac usmjeravaju u voljeni klub kako bi učestvovali u njegovom oporavku i povratku na mjesto kojem pripada.

Priča koju zajedno pišemo već tri godine je u državi a i šire prepoznatljiva po činjenici da su upravo navijači sačuvali klub od nestanka i odigrali najvažniju ulogu u njegovom opravku i ne smijemo dozvoliti da se ta unikatna priča kvari zbog izgreda neodgovornih pojedinaca koji ubacuju predmete u teren i direktno nanose štetu klubu.

Iako se svi u klubu maksimalno trudimo za pobjedu u svakoj utakmici, naravno da to nije moguće, ali baš u tim trenucima naš klub i igrači na terenu trebaju najveću moguću podršku s tribina i razumijevanje svih navijača kako bi iz svakog neuspjeha izašli što jači.

Zbog svega navedenog, obavještavamo navijače da:
– će na ulazima biti pojačana kontrola, te da ne pokušavaju unositi boce, upaljače i slične predmete koji su pogodni za ubacivanje u teren i nanošenje ozljeda jer će isti biti oduzeti na ulazu prilikom kontrole,
– ni u kom slučaju ne ubacuju nikakve predmete u teren jer će klub u tom slučaju platiti značajnu novčanu kaznu,
– konzumiraju hranu i piće koju prodaju klupski partneri: na terasi zapadne tribine Caffe & Snack bar Bella ciao, a na ostalim stranama stadiona od prodavača koji se kreću po tribinama,
– svih 90 minuta budu vjetar u leđa igračima na terenu, a pogotovo u momentima kada našoj ekipi ne ide najbolje,
– na stadion dođu barem 1h prije početka utakmice kako bi se izbjegle gužve!”



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno