Nogomet

NK Čelik uoči početka nove sezone

NK Čelik uoči početka nove sezone
NK Čelik uoči početka nove sezone
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NK Čelik uoči početka nove sezone- U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” danas je održana konferencija za medije. Povod za press je početak novog prvenstva nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2016/2017 i utakmice 1.kola u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi NK Metalleghe BSI iz Jajca, novom Premijerligašu.

Prisutnim novinarima obratili su se Kemal Alispahić, novi šef stručnog štaba (ŠSŠ) NK Čelik, Emir Jusić, kapiten Čelike i Marin Popović, nogometaš Čelika. Moderator na pressu bila je Melisa Ahmetspahić.

Kao što je ranije objavljeno, utakmicom između Čelika i Metalleghea sutra (subota) u 17 sati počinje 15. sezona BHT Premijer lige, koja će ovaj put brojati najmanje klubova u svojoj kratkoj historiji. Ukupno 12 klubova borit će se za titulu, Evropu, opstanak, u dvokružnom sistemu takmičenja. Nakon 22. kola, liga će se podijeliti u Ligu za prvaka i Ligu za opstanak, koje će brojati po šest klubova i koji će prenijeti bodove osvojene u odigrana 22 kola.

ŠSŠ Alispahić, na početku pressa osvrnuo se na stanje u klubu od kada je došao do danas. Zatekao je klub u, gotovo, beznadežnom stanju nakon odlaska velikog broja prvotimaca. Ogroman broj ljudi u Zenici mu je rekao da je lud što je prihvatio klub u takvoj situaciji.
– Bili smo u početku primorani dovesti djecu koja žele igrati za Čelik. Mi ne plaćamo igrače. Koristimo autoritet grada, kluba, možda trenera, možda kapitena. Za mene je Čelik već napravio veliki uspjeh, jer će sutra igrati, a prije 10-ak dana nismo imali tim. Ponavljam, Čelik je veliki klub-, kaže, pored ostalog, Alispahić.

Pohvalio je upravu kluba, koja je intenzivno radila na popunjavanju igračkog kadra i da sada imaju respektabilan tim od 13-14 igrača, koji konkurišu za prvu postavu, a prije 15-ak dana bilo je upitno da li će Čelik moći sastaviti tim za početak prvenstva.

Istakao je zadovoljstvo ostankom u klubu Jusića, Popovića, Salčinovića i Heće, koji čine okosnicu kluba i na koje se može najviše osloniti u ovoj situaciji. Naglašava da će se osjetiti što nisu u potpunosti odrađene pripreme, ali je zadovoljan što vidi na treningu i da se svakim danom napreduje. U sutrašnjoj utakmici nada se Čelikovoj pobjedi, ali ističe da će u svakoj narednoj utakmici ići na pobjedu.

Za sutrašnjeg Čelikovog rivala Alispahić kaže da su ozbiljna ekipa i da su u prednosti u odnosu na Čelik, jer imaju kontinuitet u ekipi i da su zasluženo izborili plasman među najbolje klubove u BiH

-Ako uđemo u utakmicu sa imperativom da odigramo dobro, onoliko koliko trkački možemo, vjerujem da ćemo ostvariti cilj. Na startu je Čelik po imenu rejtingu jači, ali to treba i na terenu dokazati-, zaključio je Alispahić.

Kapiten Emir Jusić ističe da je Liga 12 puno zahtjevnija od dosadašnje lige i da je svaka utakmica, gotovo, derbi. Sutrašnju utakmicu ocjenjuju kao najtežu, jer sastav Čelika ima dosta novih igrača i to treba uigrati.

– Mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo pobjedu. Atmosfera u svlačionici je dobra. Pauza je bila turbulentna, ali sada ima dosta novih momaka, prihvatili su rad i svi želimo sutra da pobijedimo-, kaže kapiten Jusić.

Prvotimac Marin Popović bio je kratak u svojoj izjavi:

-Dat ćemo svoj maksimum da pobijedimo Metalleghe. Ovo je za obje ekipa jako važna utakmica, jer su Jajčani novi Premijerligaši, a mi se trebamo dokazati sa svojim timom koji je dosta slabiji od prošle sezone. Svjesni smo njenog značaja i nadam se da ćemo se na kraju radovati sa našim navijačima. Igrat ćemo za Čelik i Zenicu, kaže Popović.

Vjerovatni, početni, sastav Čelika: Bukvić, Goran Popović, Jusić, Marković, Šivšić, Hećo, Pezer, Marin Popović, Haurdić, Salčinović, Brković.
Službena lica za utakmicu u Zenici NK Čelik – NK Metalleghe BSI:

NK ČELIK – NK METALLEGHE BSI  Zenica, 23.07.2016.                  BHT1 17:00
Sudija Spahalić Emir Mostar
DELEGAT A-1 Hrstić Dalibor Ljubuški
Banda Izet – Brčko A-2 Prošić Elvis Cazin
POSMATRAČ SUĐENJA 4 Soknić Zoran Ist.Sarajevo
Čalija Džemal – Sarajevo 5  

Da ponovimo, utakmica NK Čelik – NK Metalleghe BSI na rasporedu je u subotu 23.jula 2016.godine u 17 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

Titulu prvaka BiH brani mostarski Zrinjski, koji je osvajanjem prvog mjesta u prošloj sezoni sa četiri osvojene titule postao rekorder otkako Premijer ligu igraju klubovi iz cijele Bosne i Hercegovine, dakle od sezone 2002/2003.

Tekst i foto
E. Imamović

a0013498-1973-48ba-9a3e-914148632b31



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno