Nogomet

NK Čelik uoči 21. kola

NK Čelik uoči 21. kola
NK Čelik uoči 21. kola
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NK Čelik uoči 21. kola- Subota: NK Čelik – HŠK Zrinjski (17,00 sati). U prostorijama press salona stadiona „Bilino polje” danas je održana konferencija za medije.

Povod za press je prvenstvena utakmica 21. kola (6.kolo drugog dijela takmičenja) nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, sezona 2015/2016, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi HŠK Zrinjski iz Mostara.

U Zenicu dolazi drugoplasirani Zrinjski. Mostarci u Zenicu dolaze nakon gostujuće pobjede protiv Širokog Brijega i bodom zaostatka iza vodeće tuzlanske Slobode.

Prisutnim novinarima obratili su se: Elvedin Beganović, šef stručnog štaba (ŠSŠ) NK Čelik i Fenan Salčinović, prvotimac Čelika.
ŠSŠ Beganović, na početku pressa, osvrnuo se na utakmicu protiv Sarajeva na Koševu u prošlom kolu i nesretan poraz u sudijskoj nadoknadi utakmice (1:2). Ističe dobru igru svoje ekipe, iako su igrali bez četvorice standardnih igrača, i smatra da su zaslužili bod u Sarajevu.
U vezi subotnjeg protivnika, drugoplasiranog mostarskog Zrinjskog, Beganović je svjestan jačine protivnika, ali je optimista, jer, kako je izjavio na današnjoj press konferenciji Čelik ima kvalitetne igrače koji se mogu suprostaviti Zrinjskom. Naročito ističe povratak u tim Salčinovića, koji je dobro radio na pripremama i da je željan nastupa nakon povrede i crvenog kartona. Beganović kaže da će biti interesantna utakmica i važna za oba kluba, Čelik što prije da obezbjedi opstanak, dok se Mostarci bore za titulu prvaka BiH.

Prema najavama u konkurenciji za tim su i: Fenan Salčinović (odradio kaznu zbog crvenog kartona), te Haris Hećo, Anel Dedić, Emir Jusić (pauza u prošlom kolu zbog akumuliranih žutih kartona). Zbog tri žuta kartona izostaće Semir Bajraktarević, kao i povrijeđeni Zlatko Kazazić, koji će odsustvovati još, najmanje, 10-ak dana.

Na današnjem pressu prisutnim se obratio i povratnik u tim, Fenan Salčinović, koji je odradio kaznu od tri meča neigranja nakon isključenja na utakmici 17.kola Čelik-Olimpic.

Pohvalio je tim Zrinjskog, koji je u prošlom kolu dao Širokom Brijegu na Pecari četiri gola i pobjedio sa 3:4 nakon vođstva Širokobriježana od 2:0. Ne prepušta ulogu favorita Zrinjskom. Napominje da je ekipa Zrinjskog godinama u vrhu bh. nogometa, ali da ih ne treba ni precjeniti. Treba dati sve od sebe i uspjeh neće izostati. Salčinović ističe i da se zaželio utakmica, da je potpuno spreman i za 90 minuta utakmice.

Kraj pressa Fenan Salčinović je iskoristio da izrazi žaljenje zbog tragične smrti mladog Senida Kulačića i da uputi saučešće njegovoj porodici u svoje ime, NK Čelika i navijača. Kaže da je odrastao sa Senidom i da ga je njegova smrt potresla, jer su trenirali i igrali zajedno jedno vrijeme i zajedno prošli sve omladinske selekcije Čelika. Zamolio je dragog Boga da njegovoj porodici da sabura i snage da ovu tragediju prebole.

Vjerovatni, početni, sastav Čelika: Adilović, Kojić, Jusić, Džidić, Bureković, Hećo, Anel Dedić, Marin Popović, Salčinović, Selimović, Karić.
Službena lica za utakmicu u Zenici NK Čelik – NK Travnik:

NK ČELIK – HŠK ZRINJSKI Zenica, 12.03.2016. 17:00
Sudija Jakupović Edin Bihać
DELEGAT A-1 Đozić Enes Sarajevo
Skoko Goran – Ljubuški A-2 Radaković Igor Prijedor
POSMATRAČ SUĐENJA 4 Udovičić Sreten Prijedor
Živković Blaž – Orašje 5 Živković Ilija Orašje
BEZBJEDNOST 6 Kaljanac Haris Sarajevo

Da ponovimo, utakmica NK Čelik – HŠK Zrinjski na rasporedu je u subotu 12.marta 2016.godine u 17,00 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

E. Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno