Nogomet

NK Čelik: u prodaji 10.700 karata za subotnji derbi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NK Čelik: u prodaji 10.700 karata za subotnji derbi – Nakon standardno duge prvenstvene pauze i burnog perioda oko NK Čelik Zenica, ali koji još uvijek nije sasvim skroz iza nas, BH Telecom Premijer liga BiH se nastavlja u subotu, 25. februara 2017. godine utakmicom između NK Čelik Zenica i HŠK Zrinjski Mostar, a koja se igra u 17 h na stadionu Bilino polje.

Za ovu utakmicu će biti pušteno 10.700 karata u prodaju po sljedećim cijenama:

Zapad – 6 KM

Istok – 4 KM

VIP C – gratis (za učenike osnovnih škola iz Zenice)

Jug – 3 KM

Sjever – 5 KM (za navijače iz Mostara)

Na početku proljetnog dijela sezone, žrijeb je htio da se NK Čelik sastane sa aktuelnim i jesenjim prvakom države što će svakako biti veliki izazov, jer se klub nalazi u nezavidnoj situaciji na tabeli.

NK Čelik i HŠK Zrinjski su se sastali međusobno 31 put do sada, od čega je 29 susreta odigrano u Premijer ligi, a 2 susreta su odigrana u Kupu BiH. Trenutno je Zrinjski nešto bolji rival, jer su ostvarili 12 pobjeda, Čelik je bio bolji u 9 susreta, a neriješenim rezultatom je okončano 8 utakmica. Gol razlika iznosi 41:35 u korist Zrinjskog, a zadnju domaću pobjedu Čelik je nad ovim rivalom ostvario 19. oktobra 2013. godine kada je krajnji rezultat glasio 3:2.

Napomenimo i to da će ovu derbi utakmicu suditi Ognjen Valjić iz Banja Luke, a pomoćnici će mu biti Senad Ibrišimbegović iz Travnika i Damir Lazić iz Brčkog.

Našoj ekipi ćemo poželjeti da igraju na pobjedu u svakoj utakmici do kraja prvenstva, hrabro bez kalkulisanja, jer igrači moraju znati da će u tom slučaju publika znati cijeniti zalaganje bez obzira kako se završavale te utakmice. U prošlosti smo se znali predavati prije nego što bi igrači i izašli na teren, a od meča sa Zrinjskim klub mora početi graditi beskompromisan stav da uvijek idemo na pobjedu. NK Čelik je klub sa velikom tradicijom za bh. uslove, predstavlja jedan od većih gradova u našoj državi i sa takvim stavom mora ulaziti u svaku utakmicu. Počinjemo graditi pobjednički mentalitet, pa kad protivnici budu bolji treba pošteno čestitati, ali sa željom za pobjedu moramo ući u svaku utakmicu.

Prema tome, pozivamo Vas građane Zenice, Robijaše i simpatizere NK Čelik da dođete na stadion Bilino polje, date podršku svojoj ekipi i budete vjetar u leđa igračima u namjeri da izbore opstanak u Premijer Ligi. Svi moramo disati kao jedno tijelo!

Borbom do pobjede!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno