Nogomet

NK Čelik u ponedjeljak pali motore, klub se planira pojačati u svim linijama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika nakon osvajanja Druge lige FBiH, grupa “Centar”, te pobjede u okviru doigravanja za ulazak u 1.ligu FBiH, gdje su u dvije utakmice bili bolji od ekipe Klisa, nalaze se na zasluženom odmoru, koji neće još dugo trajati.

Prozivku nogometaša Čelika šef struke Armin Duvnjak zajedno sa svojim pomoćnicima zakazao je za 3. juli (ponedjeljak) na stadionu Bilino polje. Na prozivci će se igračima predstaviti ambicije i ciljevi u narednoj sezoni, te predstaviti plan i program priprema. Dan kasnije odradit će i prvi trening, te testiranja u sklopu priprema koje ih očekuju

Prvi dio priprema Zeničani će obaviti u Zenici, te okolici, dok bi drugi dio priprema trebali odraditi na Kupresu ili Vlašiću. Završna faza priprema bit će u Zenici, na terenima na Kamberovića polju, te Bilinom polju.

Od igrača iz prošle sezone osim Filipa Arežine, koji je zbog nediscipline (odlaska u finišu prošle sezone iz Zenice bez ikakvog objašnjenja) zatvorio vrata Čelika za sva vremena, ostali igrači koji su iznijeli teret u prošloj sezoni spremni su da nose crno-crveni dres i naredne sezone, kada ih očekuju znatno teža iskušenja u 1.ligi FBiH.

Kako su iz kluba već i najavili, crno-crveni će se pojačati u svim linijama, te se očekuju novi igrači koji će pojačati konkurenciju u ekipi, odnosno ojačati tim za narednu sezonu. Prioritet rukovodstva kluba svakako je angažovanje igrača iz Zenice, koji igraju u drugim klubovima, ali i mlađih igrača iz okruženja, koji bi u budućnosti uz dobar rad mogli dodatno napredovati, te napraviti lijepe karijere od kojih bi koristiti svakako imao i sam klub.

Nema sumnje da će Zeničani novu sezonu dočekati spremno i pojačani u svim linijama jer predstoji ih mnogo teža iskušenja u većem rangu nogometa, gdje će svaki tim imati dodatni motiv protiv velikana iz Zenice.

Autor: D.Kurbegović/sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno