Nogomet

NK Čelik: U četvrtak protiv ekipe Voluntari iz Rumunije – Optimizam raste iz treninga u trening

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NK Čelik: U četvrtak protiv ekipe Voluntari iz Rumunije – Optimizam raste iz treninga u trening – Nogometaši Čelika na pripremama u Antaliji danas 24.01. održali su dva treninga, prvi trening u teretani, a drugi na sportskim terenima, saopštili su iz NK Čelik na svojoj stranici.

Za sutra 25.01. zakazana je prva utakmica na pripremama i to protiv rumunske ekipe FC Voluntari, koja trenutno zauzima deveto mjesto najjače lige Rumunije. Zeničani će 31.januara igrati protiv makedonskog Shkupija, dok ostaje nepoznanica za 28.januar i ime protivnika. Nakon prvog dana priprema za drugu polusezonu BH Telecom Premijer lige, utisci iz Antalije su i više nego pozitivni.

-Što se tiče uvjeta mislim da stvarno imamo fantastične uvjete za rad, imamo mir i vrhunska dva sportska terena, te bazen, fitnes i što je najbitnije za nas imamo ekipu četrnaest dana na okupu-, kazao je strateg Zeničana.

Ekipa Čelika je dobila znatna pojačanja nakon utakmice sa FK Igman u prošli petak i još uvijek se radi na dovođenju pojačanja. Po procjeni trenera Muse, Čeliku su potrebna još dva do tri igrača na određenim pozicijama, a posebno na poziciji stopera, nakon što je došlo do promjene, te je planirani stoper, Dawa Joyskim, ipak potpisao za drugi tim (za ukrajinsku Zoryu). Još jedno pojačanje, Yusuf Cihat Celik, pripremama se pridružuje sutra. Celik je igrao Nizozemsku drugu ligu i Tursku prvu ligu što govori o tome da bi trebali dobiti jednog kvalitetnog igrača, to će nakon treninga i utakmica prosuditi Stručni štab.

Kako kaže trener Musa, Stručni štab je optimističan po pitanju budućnosti NK”Čelik” i opstanka u ligi:

-Imamo sve uvjete, a na nama je da radimo, da se pripremimo i da uradimo sve da navijače i simpatizere Čelika obradujemo-, zaključuje Musa.

Inače, u stručni štab Čelika će najvjerovatnije biti uključen i turski stručnjak za fizičku spremu igrača, Sonkan Konak. Završio je DIF na Trabzon Karadeniz univerzitetu. Radio je za mnoge klubove u Turskoj, a posljednji klub u kojem je radio kao kondicioni trener je u Gencelbirligiju superligašu Turske. Veoma cijenjeni stručnjak za kondiciju koji spada među pet stručnjaka za fizičku pripremu nogometaša u Turskoj.

Veliko ime Turskog nogometa koji je već uveo neke nove metode treninga s igračima, kada je snaga u pitanju, što su igrači s oduševljenjem primili, te jako motivirano i vrijedno rade, objavili su u NK Čelik. Pri povratku u Zenicu, crno-crveni će odigrati još dvije utakmice, protiv Žepča, te generalka 10.februara na Bilinom polju protiv Iskre iz Bugojna.

E.Imamović; Foto Nk Čelik

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno