Nogomet

NK Čelik prvak Kantonalne lige ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NK Čelik prvak Kantonalne lige ZDK- Nogometaši Čelika danas su u okviru 16. kola Kantonalne lige ZDK na Bilinom polju dočekali Napredak Šije i slavili uvjerljivu pobjedu rezultatom 4:1 čime su dva kola prije kraja prvenstva osigurali prvo mjesto i plasman u viši rang.

Zeničani su u ovaj meč krenuli furiozno kako bi što prije riješili pitanje pobjednika u ovom meču. Redale su se šanse pred golom gostiju, te je nevjerovatno šta su se promašili ofanzivci Čelika. Ipak u 15. minuti nakon kornera koji je izveo Gabrijel Popović, najviši u skoku je Dženan Smajić koji pogađa prečku, ali na odbijenu loptu natrčava stoper Amar Muslić i postiže gol za 1:0 za domaće. Nastavili su se napadi Zeničana, ali Mahmutović, Čičak i Šehić nisu uspijevali da postignu gol. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 1:0 za Čelik.

Furiozno su crno-crveni otvorili drugo poluvrijeme, Aidin Mahmutović u 48. minuti iskosa s lijeve strane s oko 10 metara pogađa suprotni ugao gostiju za 2:0 za Čelik. Samo dva minuta kasnije novi gol u mreži gostiju, a poslije lijepe akcije i asistencije Harisa Šehića, drugi gol danas postiže Aidin Mahmutović za 3:0 nakon 50. minuta utakmice. Do kraja utakmice pala su još dva gola, strijelac za 4:0 bio je Besim Kolić povratnik u redove Zeničana, dok su i gosti u posljednjim trenucima postigli gol za konačnih 4:1 za ekipu Čelika.

Zeničani su danas i teoretski osigurali prvo mjesto u Kantonalnoj ligi ZDK, budući da imaju sedam bodova prednosti nad ekipom Žepča 1919. Crno-crveni će tako naredne sezone igrati u Drugoj ligi-Centar, te su preskočili prvu stepenicu ka cilju, a to je povratak u Premijer ligu BiH.

Čeliku je današnja pobjeda bila 15 u sezoni uz jedan remi, bez premca su ove sezone u ovom rangu takmičenja sa 46 bodova. S druge strane Napredak je ostao ne petoj poziciji sa 23 boda na svome kontu

Čelik-Napredak 4:1

Čelik: Sejmen, Muslić, Šabić, Šehić, Kovač, Piljug, Salkić, Popović, Smajić, Čičak i Mahmutović. Trener Pavle Skočibušić.

Napredak Šije: Bašić, Buljubašić, Spahić, Škiljo, Muminović, Hasanić, Mašić, Ibrahimović, Muslija, Hafizović i Kovačević. Trener:Edin Halilović.

Autor: D.Kurbegović/sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno