Zenica

NK Čelik: Podnesena tužba protiv Grada Zenica zbog kršenja sporazuma

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NK Čelik: Podnesena tužba protiv Grada Zenica zbog kršenja sporazuma- Zbog činjenice da Gradska uprava Grada Zenica nastavlja kršiti potpisani Sporazum o međusobnoj saradnji koji ima s NK Čelik Zenica, klub je radi zaštite svojih prava danas podnio tužbu protiv Grada Zenica.

Podsjećamo, protivno Sporazumu o međusobnoj saradnji, Gradska uprava ne izvršava svoje obaveze u smislu prebacivanja novčanih sredstava prikupljenih od najma poslovnih prostora u stadionu Bilino polje čime je Grad Zenica od početka 2021. godine s današnjim danom protupravno zadržao sredstva u iznosu 74.039,20 KM koja pripadaju našem klubu. Iako smo se u klubu nadali i čvrsto vjerovali da će u Gradskoj upravi Grada Zenica prevladati razum, nažalost, nakon ignoriranja nekoliko pismenih i javnih opomena, te klupskog prijedloga za izmjenom sporazuma, prisiljeni smo se svim dozvoljenim sredstvima boriti za ono što pripada našem klubu.

Izražavamo žalost zbog razvoja ove situacije, ali i spremnost da se izborimo sa svim preprekama koje stoje na ovom procesu oporavka i stabilizacije našeg kluba.

Klub će svakako transparentno izvještavati članove i javnost o toku sudskog postupka.

Ne damo Čelik!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno