Posuđeno

NK Čelik na novoj prekretnici: Ko je novi Kemo za narednu sezonu?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NK Čelik na novoj prekretnici: Ko je novi Kemo za narednu sezonu? – NK Čelik i njegovi navijači izborenim opstankom u prošloj sezoni Premijer lige BiH smatrali su da im se sezona poput prethodne, više nikada neće ponoviti.

Nešto malo manje od godinu dana je prošlo, od trenutka kada je sa zebnjom dočekana zimska pauza sa samo devet osvojenih bodova na svom kontu, nakon 18 odigranih kola jesenjeg dijela. Tokom zimske pauze klub je dodatno pojačan, dovedeni su igrači koji su uspjeli uz pomoć svih struktura u i oko kluba izboriti opstanak. I onda po starom dobrom bosanskom običaju, umjesto da se krene u stvaranje i kreiranje ekipe, konsoliduje se klub, a igračima koji su izborili opstanak podijeli nagrada, u Zenici su izabrali drugi način “zahvale”.

Ekipa koja je dobro odigrala u Ligi za opstanak, odmah po završetku proljetnog dijela, naprosto se rasula, jer je bilo jasno da se dogovoreno neće ispoštovati. Puno je lakše sve srušiti, pa graditi. Lakše je sve potjerati i praviti se lud, nego sistem nadograđivati, a ljude koji su zaslužni za bilo kakav ostvaren pozitivan rezultat dodatno nagraditi. Bar tako završavaju bosanske priče u sistemima koji to zapravo nisu. Sve u svemu godina je skoro prošla, a Čelik se nalazi na početku. Po ko zna koji put.

Pravo pitanje je da li je početak ili kraj, jer nikome nije jasno šta žele čelnici kluba? Da li će se ponovo tokom zime “konsolidovati”, kupiti igrače, napraviti nove dugove i pokušati da se izbori za opstanak? Da li će to prouzročiti nove probleme, da li će se išta naučiti iz prošlosti, niko ne zna, a teško i da će znati, to je sasvim sigurno. Žalosno izgleda kako se klubovi iživljavaju na timu iz Zenice, a najmanji krivac u cijeloj priči su igrači koji trenutno nose crveno-crni dres. Tužno je gledati kako na socijalnim mrežama kapiten Zeničana mjesecima moli za pomoć klubu kojeg neizmjerno voli, klubu za koji je došao da igra i “halalio” siguran ugovor i novac garantovan njim u Mladosti.

Odigrano je 13 kola, Čelik ima deset osvojenih bodova i nalazi se na desetom mjestu na tabeli. Prema stanju kakvo je trenutno, ne piše im se najbolje u budućnosti. Bez plana, bez vizije, daleko dogurati neće. Možda maksimalno do mjesta za opstanak, a onda na ljeto Jovo nanovo, pardon Kemo nanovo. Prošlo ljeto je to bio Alispahić, minulog ljeta Hafizović, ko je naredni Kemo, to ne smije niko ni da pretpostavi…

Sanel Konjhodžić / Sport1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno