Sudske klupe

NK ČELIK: Konačno – u utorak suđenje u predmetu protiv Grada Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ovim putem obavještavamo i još jednom podsjećamo javnost da će se glavna rasprava u predmetu protiv Grada Zenica održati u utorak, 04.10.2022. na Općinskom sudu u Zenici s početkom u 9h.

Kako je javnosti poznato, 26.05.2021. NK Čelik je podnio tužbu protiv Grada Zenica zbog kršenja Sporazuma o međusobnoj saradnji u smislu transferiranja sredstava prikupljenih od poslovnih prostora u sklopu stadiona Bilino polje. Tužbeni zahtjev NK Čelik Zenica iznosi: 222.117,84 KM.

Nažalost, Gradska uprava do danas nije izvršila niti jednu uplatu prema NK Čelik Zenica na ime sporazumnih obaveza, te je s današnjim danom oštetila klub za iznos od 407.864,69 KM.

Klub je u proteklom periodu izvještavao javnost da bi s tim novcem bio na pragu historijskog momenta – odblokade glavnog računa, što samo potvrđuje koliko je postupanje Gradske uprave u protekle dvije godine usmjereno protiv zeničkog simbola.

NK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno