Nogomet

NK Čelik jači za dvojicu ofanzivaca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika već 20-tak dana su u punom treningu, te se pripremaju za drugi dio sezone u Drugoj ligi FBiH, grupa “Centar”, gdje nakon prvog dijela sezone zauzimaju četvrtu poziciju.

Kostur ekipe iz prvog dijela sezone je ostao na okupu, tako da će i u drugom dijelu sezone za Čelik nastupati Nurković, Isaković, Smajić, Vardo, Sivac, Kolić, Mahmutović koji su iznijeli prvi dio sezone.

Kada su u pitanju odlasci, već ranije klub je napustio Gabrijel Popović, a nakon njega to su uradili Adnan Mašić i Sanjin Subotić, s time da još nije poznato gdje će nastaviti svoju karijeru.

Kada su u pitanju novi igrači, tu su 20-godišnji Armin Šarić koji je nastupao za omladinske selekcije Sarajeva, a svoju karijeru je počeo u Čeliku. Ovaj nogometaš imao je dvije teške povrede, te se nakon rehabilitacije polako vraća i trenutno nema problema kada je u pitanju trenažni proces.

Drugi nogometaš koji se prošle sedmice priključio ekipi, a koji bi trebao predstavljati pojačanje za ekipu trenera Skočibušića je 19-godišnji ofanzivac Emir Karalić. Ovaj nogometaš posljednjih godinu dana igrao je za seniorski tim Rudara iz Kaknja, gdje je upisao 20 nastupa.

Kada su u pitanju prijateljske utakmice, prvu provjeru Zeničani će imati u subotu u Novom Gradu, gdje će biti gosti ekipi Slobode, koja se takmiči u 1.ligi RS-a, gdje nakon prvog dijela sezone zauzimaju treću poziciju sa tri boda zaostatka za vodećom Krupom. Nakon Slobode, crno-crveni će odigrati još tri meča, protiv Travnika, Novog Šehera, te generalku na Bilinom polju 26. februara protiv OFK Beograd.

Autor: D. Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno