Nogomet

NK Čelik igra prvu utakmicu i još sklapa tim

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika pripremaju se za početak sezone, a novi šef struke Kemal Alispahić ima mnogo problema oko sastavljanje ekipe.

Zeničani bi prvu pripremnu utakmicu trebali odigrati sutra na Bilinom polju, protiv Novog Travnika kojeg s klupe predvodi Almir Tolja. Ova utakmica će biti zatvorenog karaktera, a do kraja sedmice crno-crveni bi trebali igrati i protiv ekipe Viteza.

Nakon što je postignut dogovor sa Smrikom i Brkovićem, klub je dogovorio uslove i s Markovićem, te Haurdićem, a na najboljem putu je da to učini s još dvojicom igrača. Riječ je o Mahiru Kariću iz Olimpica, te Branislavu Arsenijeviću iz Slavije.

Ovu informaciju za SportSport.ba potvrdio je strateg Zeničana. “Istina je da su ti igrači u kombinaciji za dolazak u Čelik, nadam se da ćemo postići dogovor i polako kompletirati ekipu do kraja sedmice. Imamo problema s pozicijom lijevog beka, vidjet ćemo šta ćemo uraditi da riješimo i taj problem” kazao je Alispahić.

Mahir Karić 24-godišnji je veznjak koji je u svojoj karijeri nastupao za Željezničar, Liberec, Rudar iz Prijedora, Travnik, češki Most, Slaviju, te Olimpic. U dresu kluba iz Sarajeva u prošloj sezoni je odigrao 27 utakmica. Branislav Arsenijević 33-godišnji je desni bek, koji će svojim iskustvom pokušati da zatvori tu desnu stranu u ekipi Čelika. U dosadašnjoj karijeri nastupao je za Sileks, Celarevo, Slaviju, Sarajevo i azerbejdžanski Azal. U prošloj sezoni odigrao je 23 utakmica za ekipu Slavije iz Lukavice.

Zeničani bi uz ostanak Popovića i Salčinovića, uz pomenuta pojačanja mogao ipak imati solidnu ekipu, koja će se sigurno boriti da što bolje prezentuje crno-crveni dres. Kakva je situacija u klubu, ovo je veliki napredak u odnosu na prije dvije sedmice, kada je na treninzima bilo 10-tak igrača.

D. Kurbegović/Sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno