Zenica

NK Čelik: Gradska uprava i dalje ne poštuje Sporazum!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iako je do 10.09.2021. bila dužna uplatiti osam rata do sada, Gradska uprava i dalje ne poštuje obavezu da klubu transferira novac naplaćen od zakupnina poslovnih prostora unutar stadiona Bilino polje na što je obavezana po potpisanom Sporazumu o saradnji od 12.11.2020.

Zbog kršenja Sporazuma od strane Gradske uprave, NK Čelik Zenica je do sada u ovoj godini oštećen za 148.078,40 KM zbog čega kamata na 15.09.2021. iznosi  5.458,62 KM.

Ovim novcem je do sada klub mogao i trebao riješiti sve naslijeđene dugove prema svim bivšim igračima, a već od početka naredne godine bi se pristupilo pregovorima s povjeriocima koji su stavili blokade na račun s ciljem da se isti već u 2022. godini odblokira i stavi u funkciju.

Gradska uprava i dalje ostaje JEDINA prepreka na putu stabilizacije i oporavka NK Čelik Zenica.

Klub ostaje pri stavu da se nipošto neće odricati onog što mu pripada, te da će uredno ispunjavati sve preuzete obaveze iz Sporazuma.

U narednom periodu se očekuje da Općinski sud u Zenici zakaže pripremno ročište u sporu protiv Grada Zenica o čemu će klub svakako izvijestiti javnost. 

NK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno