Nogomet

NK Čelik: Generalka u Austriji protiv GAK 1902!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kako je i najavljeno na prozivci prvog tima, generalna pripremna utakmica našeg kluba bit će odigrana u Austriji protiv ekipe GAK 1902 iz Graza. Čelik će nakon dugo vremena odigrati međunarodnu utakmicu, te se iskreno zahvaljujemo domaćinu na pozivu za odigravanje ovog susreta.

Utakmica će se igrati 11.02.2022. godine u Grazu, a termin odigravanja susreta bit će poznat u narednom periodu, o čemu ćemo svakako obavijestiti navijače putem zvaničnih kanala distribucije.

Grazer AK je osnovan 18. augusta 1902. godine pod nazivom “Grazer Athletiksport Klub”. Najveće uspjehe ostvarili su u periodu od 1995-2005. Osvajači su austrijske Bundeslige, te višestruki osvajači austrijskog Kup-a (4). Austrijski Superkup su osvajali u dva navrata. U periodu od 2006. do 2012. godine imali su finansijskih problema, da bi 2012. bankrotirali. Novi početak je za njih označio novu eru kluba, te se počelo raditi aktivno na vraćanju kluba na njihove stare staze slave. Trenutno se na tabeli Admiral druge austrijske lige nalaze na četvrtoj poziciji, uz četiri boda zaostatka u odnosu na prvoplasiranu ekipu, SKN St. Polten.

Na ovaj način klub iskazuje orijentaciju na konstantno napredovanje u svakom segmentu. Vjerujemo da će međunarodne utakmice postati standard u budućnosti jer istinski vjerujemo da ćemo vratiti klub tamo gdje i pripada – u vrh bosanskohercegovačkog nogometa, te da će Čelik biti dostojan reprezent ne samo našeg grada, nego i države na međunarodnim takmičenjima.

Samo Čelik!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno