Nogomet

NK Čelik drugi na turniru u Busovači – Pobjednik FK Vitez, najbolji igrač Evhad Vardo iz NK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na stadionu nogometnog kluba „Busovača“ odigran je dvodnevni 12.memorijalni turnir „Anto Sučić Suka“. Organizator turnira bio je NK „Busovača“ uz pokroviteljstvo obitelji pokojnog Ante Sučića-Suke.

Nakon prvog dana turnira finalisti su bili NK Čelik, koji je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca bio bolji od domaćina NK Busovača (regularni dio 0:0), te FK Vitez koji je bio uvjerljiv protiv NK Novi Travnik rezultatom 5:2.

Pobjednik turnira je FK Vitez, koji je u finalu pobjedio juniorsku ekipu NK Čelik sa 4:2 i koju vodi trener Senad Brkić.

– Finale je bilo izuzetno uzbudljivo. U prvih 10 minuta FK Vitez je postigao brza dva pogotka, te se činilo da će utakmica otići u jednom smjeru. Međutim, podmlađena ekipa NK Čelik je do kraja poluvremena uspjela da poravna rezultat na 2:2. U istom tonu nastavili su Zeničani, koje vodi legenda busovačkog nogometa, Senad Brkić i u drugom poluvremenu pogodili gredu i vratnicu, te kako to uvijek biva kad ne iskoristiš svoje šanse obično te stigne kazna. FK Vitez je do kraja utakmice postigao još dva gola i zasluženo pobijedio rezultatom 4:2. Utakmica za treće mjesto nije ni odigrana, jer se ekipa Novog Travnika nije pojavila na terenu, što je za svaku sportsku osudu -, objavili su na portalu Grad Busovača.

Poslije finalne utakmice dodijeljeni su pehari za prvo, drugo i treće mjesto, te nagrada za najboljeg igrača, a to je Evhad Vardo iz ekipe NK Čelik. Nagrade za prvo mjesto i za najboljeg igrača uručio je Ivan Sučić, sin Ante Sučića.

Inače, pokojni Ante Sučić je bio istaknuti sportski radnik, sportista i veliki prijatelj NK “Busovača”.

E.Imamović, Foto: Dario Plavčić – portal Grad Busovača



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno