Nogomet

NK Čelik: Došao finski golman Volotinen, otišao Karamatić, Mehić na posudbi, Ružić na izlaznim vratima…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NK Čelik: Došao finski golman Volotinen, otišao Karamatić, Mehić na posudbi, Ružić na izlaznim vratima…  – Dvadesetjednogodišnji finski golman Samu Volotinen, zvanično je postao novi član zeničkog nogometnog premijerligaša Čelika, objavio je klub na svojoj službenoj stranici. Finac stiže iz ekipe Vaasan Pallaseura, a sa Čelikom je potpisao ugovor na godinu dana.

Čelik je u isto vrijeme danas postigao sporazumni raskid ugovora sa stoperom Tinom Karamatićem, koji nije ni počeo pripreme s klubom.  Igrač NK Čelik Mahir Mehić će narednih šest mjeseci provesti na posudbi u NK “Metalleghe BSI” iz Jajca. Mahiru želimo puno sreće i uspjeha na zelenom terenu. Sretno Mahire! – poručili su iz NK Čelik.

Kako je kazao dosadašnji prvi golman, Branislav Ružić, i on je dobio obećanje kako će, ako mu ne budu isplaćena dugovanja, u ponedjeljak dobiti raskid ugovora.

-Razgovarao sam s trenerom Adnanom Örnekom, koji mi je obećao da ću, ako ne dobijem novac, u ponedjeljak biti slobodan – kazao je Ružić u izjavi za Fenu. Dosadašnjem drugom golmanu, Ratku Dujkoviću, krajem februara ističe ugovor, ali on još trenira sa ekipom. Zenički trener najavio je kako će već sutra objaviti spisak od 24-25 imena, koji će od 15. januara nastaviti pripreme u Antalyu, gdje će im se priključiti i Senegalac Faustin Senghor te još četiri-pet pojačanja.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno