Nogomet

NK Čelik: Djela, ne riječi!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NK Čelik: Djela, ne riječi! –  Svaki početak je težak no početak političkih kampanja je još teži jer sa sobom nosi mučninu laži, manipulacija, sukoba i slatkih obećanja koje vrlo rijetko dođu do realizacije bez vanjskog pritiska „nepodobnih“. Imajući u vidu da je na samom početku predizborne kampanje zloupotrijebljeno ime i status Nogometnog kluba Čelik, kao rukovodstvo kluba ovim putem objavljujemo sljedeće klupske stavove:

  1. Javno pozivamo sve političke subjekte koji baziraju svoje kampanje na „pomoći Čeliku“ da svoja „obećanja“ realiziraju konkretnim potezima a ne lažnim obećanjima. S tim u vezi, rukovodstvo kluba je tokom proteklih mjesec dana učinilo konkretne poteze o kojima obavještavamo javnost:

a. Vlada Zeničko-Dobojskog kantona je dana 29.09.2020.godine obaviještena o nužnoj potrebi izmirenja dugovanja prema Upravi za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine u iznosu od 240.345,60 KM. Uprkos obećanjima ministra Arnela Isaka s kojim je održan sastanak i zastupnika u Parlamentu FBiH Miralema Galijaševića, do danas nije došlo do realizacije ovog obećanja. Pozivamo ih da realiziraju svoje obećanje.

Zahtjev: Uplata 240.345,60 KM Upravi za indirektno oporezivanje BiH u ime dugovanja NK Čelik Zenica.

b. Upravi Grada Zenice koju predvodi aktuelni gradonačelnik Fuad Kasumović je dostavljen zahtjev o realizaciji odluka Gradskog vijeća od 20.08.2020. godine za realizaciju pitanja reprograma poreznih dugovanja i ustupanja prihoda od stadiona „Bilino polje“. U cilju izbjegavanja manipulacija činjeničnim stanjem, ovim putem obavještavamo javnost da su odluke Gradskog vijeća Zenice pravno obavezujuće za Grad Zenicu i kao takve apsolutno ne zavise od trenutnog niti budućeg sastava Gradskog vijeća te se trebaju provoditi odmah, te ne gube važnost tokom mandata novog saziva.

Do danas u klub nije dostavljeno nijedno očitovanje po tom pitanju, zahtijevamo od Gradonačelnika da realizira ove odluke Gradskog vijeća koje su pravno obavezujuće.

Zahtjev: Hitna realizacija zaključaka Gradskog vijeća Zenice od 20.08.2020.godine.

c. Upravi Grada Zenice je dostavljen nacrt sporazuma između kluba i Grada (13.10.2020. godine) o realizaciji strateških ciljeva kluba u kojoj je nužno definisati uzajamna prava, obaveze i ciljeve saradnje. Do danas u klub nije dostavljeno nijedno očitovanje po tom pitanju.

Zahtjev: Održavanje sastanka koji neće biti zloupotrijebljen u cilju samopromocije već realizaciju strateških ciljeva kluba.

2) Odlučno se zabranjuje korištenje imena, grba i identiteta Nogometnog kluba Čelik u svrhu izbornih kampanja. U isto ubrajamo i korištenje našeg doma „Bilino polje“ u iste svrhe u ma kojoj formi.

3) Odlučno odbijamo sudjelovanje u kampanji bilo kojeg političkog subjekta. Bilo kakvo korištenje imena i simbola kluba nije stav njegovog rukovodstva ili članstva koji predstavljaju klub kao jednu od najvažnijih institucija u Zenici i šire.

4) Ukoliko se zloupotrebe kluba nastave, rukovodstvo kluba je spremno ići do prijava Centralnoj Izbornoj Komisiji Bosne i Hercegovine i tužbi protiv fizičkih i pravnih lica koji klupske simbole nastave koristiti bez odobrenja kluba. Klub jeste od javnog interesa ali je pravni subjekt koji samostalno raspolaže svojim imenom, grbom i identitetom.

Nadamo se da će navijači i simpatizeri NK Čelik Zenica oštro i argumentovano osuđivati svaki pokušaj uvježbanih laži, manipulacija i lažnih obećanja tokom izborne kampanje. Istovremeno, pozivamo ih da sve informacije vezane za stavove, budućnost i stanje kluba preuzimaju isključivo od klupskih kanala informisanja.

Zahtjevi su konkretni, djelima se pokazuje ljubav za Čelik!

Upravni odbor NK „Čelik“ Zenica

Saopštenje za javnost



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno