Nogomet

NK Čelik: Bojan Marković otišao iz Čelika, Senad Husić došao u Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bojan Marković otišao iz Čelika, Senad Husić došao u Čelik – Danas je, u dogovoru sa klubom, raskinuo ugovor Bojan Marković, 31-godišnji stoper Čelika. Kako smo saznali on će svoju karijeru nastaviti u inostranstvu. Iskusni stoper, pored Čelika, u svojoj karijeri nastupao je još za Mladost, Borac, Slaviju, Rudar, te za ruski Spartak Nalchik, azerbejdžanski Ravan Baku, grčki Panserraikos, izraelsku Hapoel Ber Shevu, te rumunjski CSMS lasi. U prošloj sezoni za Čelik je odigrao 15 utakmica u Premijer ligi, te se jednom uspio upisati u listu strijelaca.

U narednim danima očekuje se da i šef stručnog štaba Nedim Jusufbegović objelodani na koga to ne računa u drugom dijelu sezone, te koji igrači mogu napustiti Čelik.
Takođe danas, Čelik je dobio i novog igrača. Nakon odlaska centralnog stopera Bojana Markovića, Čelik je doveo lijevog beka Senada Husića.

-Senad Husić (26) došao je kao slobodan igrač nakon što je proteklu polusezonu igrao za FK Željezničar. Za U-21 reprezentaciju je prikupio 3 nastupa a još je igrao i za FK Bosna Kalesija, NK Zvijezda Gradačac i Diósgyőri VTK u Mađarskoj-, objavili su na FB stranici kluba. Ovim transferom riješen je problem lijeve strane, gdje je Čelik imao samo Safeta Šivčića. Novi igrač Čelika, koji će crno-crveni dres nositi najmanje do ljeta, dolazi iz sarajevskog Željezničara.

-Drago mi je što smo riješili ovaj problem lijeve strane, sada imamo dva kvalitetna rješenja u vidu Šivšića i Husića, tako da je taj dio zatvoren kvalitetno. Do kraja sedmice bismo trebali kompletirati ekipu, koja će početkom narednog mjeseca nastaviti pripreme, najvjerojatnije u Crnoj Gori-, kaže Selvedin Šatorović, predsjednik NK Čelik.

Nogometaši Čelika u ovoj sedmici trebali bi riješiti igračku križaljku, pošto šef struke, Nedim Jusufbegović, želi mjesec dana prije prvenstva imati kompletnu ekipu na okupu, koja će na proljeće pokušati osigurati ostanak u Premijer ligi.

Inače, do danas, Čelik je doveo sljedeća pojačanja: Aldin Šišić, Enis Sadiković, Eldin Mašić, Anes Haurdić, Senad Husić, golman Branislav Ružić (produženje ugovora), a otišao je Bojan Marković.

E.Imamović – Foto NK Čelik/Transfermarkt



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno